Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 19:36
Widocznie nie mają za dobrych wejść , oni za długo nie działają na rynku z Roverem, ja ustalam w 1 no 2 dni , a jak jestem w Niemczech to na miejscu
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nixon75, witam , powiedz mi jak wyjąć radio z 75 , odkręciłem daszek ale co dalej , proszę o poradę
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 19:06 ] nixon75, witam , powiedz mi jak wyjąć radio z 75 , odkręciłem daszek ale co dalej , proszę o poradę , jak możesz to wyślij mi odpowiedz na gg 6275061
nixon75, witam , powiedz mi jak wyjąć radio z 75 , odkręciłem daszek ale co dalej , proszę o poradę
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 19:06 ] nixon75, witam , powiedz mi jak wyjąć radio z 75 , odkręciłem daszek ale co dalej , proszę o poradę , jak możesz to wyślij mi odpowiedz na gg 6275061
Po bokach radia są dwie wąskie szczeliny - należy wsadzić w nie jakiś sztywny plastik (np. docięte pod wymiar kawałki starej karty kredytowej, dwa kawałki blaszki) - wpychasz je aż do poczucia oporu - i kawałek dalej
Następnie wysuwasz radio do przodu.
Oczywiście najpierw należy wykręcić 2 śruby które ukryte są na rogach radia (pod plastikowym "daszkiem").
Całą operację oceniam (w sensie skomplikowania) na 1 na 10 możliwych.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomocy !!!!!!
Posiadam orginalne radio Alpine. Kilka razy rozłączyłem akumulator ale nie prosi o kod.
Ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to ze wszyscy mowiał ze rover 75 ma super nagłośnienie. U mnie to nie gra wcale rewelacyjnie i nie widzę różnicy miedzy bass +9 lub +0.
a jak można rozkodować radyjko alpina symphony lub gdzie go uzyskać
lesiu [Usunięty]
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 19:22
Próbowalem sam rozkodowac szukajac po internecie,np na stronce podawanej na forum:
http://www.radio-code.co.uk ale nie ma na niej kodu do Alpina.
Wiec zostalo mi tylko rozmowa z serwisem i za 4h mialem kod w reku i sprzet grajacy na chodzie (oczywiscie za oplata 29€)
[ Dodano: Pią Cze 12, 2009 20:25 ]
Zgadza sie damianz11 jesli nie masz w bagazniku plastikowej skrzynki przykreconej pod szyba to masz podstawowa wersie Harmony. Ta dobrze brzmiaca to Harman/kardon.
a czy mozna calkowicie usunac kod .... szczerze to on nie jest mi potrzebny....
mam sczytana pamiec radia jak wygenerowac kod do apliny jest jakis kalkulator albo strona do na ktorej znajed jakals pomoc
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 34 Skąd: białystok
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 23:33
witam
ja u siebie odłączyłem aku na ponad dobę i miałem nie małego pietra. po podłączeniu nie prosiło mnie o rzaden kod. co ciekawsze wszystkie stacje pozostały na swoich kanałach i ustawienia również.
Trochę nie na temat, ale nie chcę zakładać nowego na jedno, być może banalne pytanie.
Mam radio Symphony, czy jest w nim RDS, jak włączyć?
A, i czy zmieniarka jest z CD textem?
Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Może tylko źle szukam?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Pon Lip 02, 2012 19:25
Chcę trochę odświeżyć temat mam radyjko Alpine Symphony i oczywiście brak kodu. Udało mi się wymienić akumulator nie odłaczając napięcia od instalacji i udało się - wszystko gra. Wyciągnąłem jednak z ciekawości radyjko i jest tam napisane czarnym flamastrem 6 cyfr 135427 . Wiem że kod powinien być 4 cyfrowy ale wiem że niektórzy też mieli taki 6-cio cyfrowy numer zapisany na radyjku i wyłuskali z niego kod. Może ktoś podpowiedzieć co to za cyfry i czy może w tej kombinacji być kod do radia ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum