Wysłany: Wto Lip 10, 2012 08:42 Problem z uczelnia
Pisze w imieniu mojej kolezanki, ktora ma problem z byla uczelnia.
Kilka dni temu, otrzymala ona pismo z ktorego wynika, iz jest winna uczelni 350 zł za
czesne.Jest ona pewna w 100 %, ze płaciła, ale niestety nie moze znalesc dowodu wpłaty.
Była wczoraj na uczelni, aby wyjasnic co i jak.Okazalo sie, ze chodzi o sprawe sprzed ponad 2 lat.Na pytanie czemu dopiero teraz zostala o tym poinformowana nikt nie potrafil
odpowiedziec.Co ciekawe kolezanka została skreslona z listy studentów nie dlatego, ze nie
zapłacila, tylko dlatego, ze nie złozyła pracy licencjackiej.
Co najlepiej zrobic w takeij sytuacji ? Czy takie sprawy sie przedawniaja ?
Osobiscie wiem, ze ta szkoła zdolna jest do "wyludzania" pieniedzy.Kiedys otrzymałem pismo, od komornika, ktory rzekomo wspolpracowal ze szkola.Kazal mi wplacic pewna sume na konto ( tez niby za brak czesnego, tylko ja juz zakonczylem wspolprace ze szkola i zabralem wszystkie papiery ) bo w przeciwnym razie złozy sprawe do sadu.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 08:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy wpłaty twojej koleżanki były wykonywane na jej subkonto czy do wspólnej puli ogólnego konta ? W przypadku oddzielnego subkonta dla każdego studenta łatwo sprawdzić wpłaty dziekanatowi
Czy wpłaty twojej koleżanki były wykonywane na jej subkonto czy do wspólnej puli ogólnego konta ?
Wyslalem SMSa do kolezanki z tym pytaniem.Ogolnie oni nie widza tej wplaty-tak jak by nie byla zaksiegowana.
Z tego co pamietam, to kazdy mial indywidualne.
Otrzymalem info, ze jest to konto indywidualne.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Jeśli pieniądze przelewała w banku, to uzyskanie duplikatu potwierdzenia dokonania przelewu nie powinno stanowić problemu. Jeśli na poczcie, to udałbym się do UP w którym był robiony przelew i zasięgnął języka. Poczta Polska też przecież rejestruje przelewy.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Skoro w kasie uczelni to muszą mieć oryginał albo jakieś potwierdzenie i oni. Ja bym na jej miejscu udał się właśnie tam i tam zrobił zadyme... Mnie prywatna uczenia próbowałą wyr... na 2tyś zł, straszyła sądem, nie chaciałą oddać dokumentów ale załatwiłem ich w bradzo prosty sposób... A z racji nie złożenia pracy licencjackiej nie może ona zostać skreślona ot tak sobie z listy uczniów tylko po prostu nie dopuścili by jej do obrony. Widać że szkołą ma jakieś swoje dziwne zasady... Mogę wiedzieć co to za uczelnia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum