Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 87 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 17:37
zrobione!!!! uparłem się wyciągnąłem MFU rozebrałem i wyrwałem z sercem tego buzzera!!! teraz wszystko działa i nic nie wyje jedynym mankamentem teraz jest to że nie ma sygnału zapalonych świateł oraz otwartych drzwi
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 18:37 ]
elektryki klopotow ciag dalszy. Chłopacy mam kolejny problem a mianowicie lampka oświetlenia wnetrza. Niewiem czy tak ma byc czy też coś jest nie tak ale robi mi się tak: Otwieram drzwi i lampka się zaswieca, zamykam lampka powoli gaśnie i jest ok ale jak ponownie otworze drzwi lampka się ponownie zaświeci to gdy spowrotem zamknę lampka nie gaśnie. Gaśnie gdy włoże kluczyk do stacyjki i przekręce go w pozycje 2. To normalne? Czy coś jest nie tak? Natomiast gdy mam kluczyk przekręcony w pozycje 2 (kontrolki się swiecą) to za kazdym razem gdy drzwi otworze i zamkne lampka się zapala i gasnie.
_________________ tombak
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 19:00
nie tyle ja co kobita próbuje go sprzedać od dłuższego czasu. Ogólnie nie narzekam na niego ale przy dzisiejszych cenach benzyny jestem zmuszony kupić coś z LPG auto wygląda tak:
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 19:50 ]
nie wiem co ta marka ma w sobie ale gdzie bym nie zadzwonił z propozycją zamiany to jak ktoś na pytanie na jakie auto słyszy rover od razu dziękuje i odkłada słuchawkę
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 20:00 ]
he. poszedłem zobaczyć czy po 20 sek samo zgaśnie i okazało się ze teraz po otwarciu drzwi wogóle się nie zapala. Niewiem magia jakaś. Jest jakiś bezpiecznik który za to odpowiada?
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 20:42
ale w pozycji on dziala czyli wychodzi na to ze bezpiecznik ok. Nie dziala tylko po otwarci drzwi gdy przycisk jest na tej kropce czarnej. Moze to w tym mfu cos sie spiep....o
[ Dodano: Nie Sie 12, 2012 21:42 ]
problem rozwiązany okazało się że krańcówka przy drzwiach kierowcy zawiesiła się i po otwarci drzwi nie sygnalizowała tego iż śa otwarte stąd brak oswietlenia
problem rozwiązany okazało się że krańcówka przy drzwiach kierowcy zawiesiła się i po otwarci drzwi nie sygnalizowała tego iż śa otwarte stąd brak oswietlenia
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 10:33
brzęczyk piszczał tak ioioioioioioioioioio zaraz po przekręceniu kluczyka na pozycję 2 czyli wtedy gdy kontrolki się świecą oraz po zapaleniu silnika. Już jest wszystko ok. Wycieraczka tylna działa ( a już miałem kupować nową bo myślałem ze silniczek spalony) przednie wycieraczki parkują, lampka się zaświeca po otwarciu drzwi i gaśnie po zamknięciu, podgrzewanie tylnej szyby też działa tylko klakson nie działa ale to wina samego klaksonu chyba bo gdy nacisnę na kierownicy przycisk słysze jak klika przekaźnik a sygnału zero. Wykręciłem oba klaksony i próbowałem je bezpośrednio z akumulatora na krótko odpalić i lipa więc stwierdzam że oba są uszkodzone. Jednak ktoś kto wycinał immo z tego auta zrobił to dobrze tylko nie mógł się uporać z brzęczykiem i po prostu wyciągnął wtykę z MFU a wystarczyło wyrwać sam brzęczyk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum