Biedny Tomi_114, Ciufa wyebal go na kase i jeszcze policje naslal
Skoro lecimy na grubo to syp argumentami nie poszlakami...
1. Pochwaliłeś sie wcześniej że nie zamierzasz zapłacić wiec skoro takie wieści dotarły do mnie więc nie dziw sie , że samochód był w takim stanie a nie innym.
2. Nie pisz, że przelałeś mi 1800 bo to nie przelałeś mi za moje części a za nowe części do silnika, które dostałeś i tak po kosztach zakupu. Bo motor miał mieć zmieniany rozrząd a po ściągnięciu okazało się że jest jeszcze oryginał i to mocno popękany. Więc określaj sprawy jasno bo z kasy, którą przelałeś ja nie mam nic.
3. Umowa była, że robię samochód za silnik jeśli tam jest padnieta uszczelka a nie padnięta głowica. Pomijam fakt, że jak zostawiłeś auto nagle lista życzeń Ci sie wydłużyła... a to akumulator w bagażniku, a to jeszcze alarm wywal, a to hamulce z tyłu nie trzymają... itd itd
4. Auto od kwietnia stało, ale wiedziałeś, że między czasie robiłem swoje auto i Marka i jakoś Ci to nie przeszkadzało. Zresztą ten swap to nie był plug and play 1.4 na 1.8 i też dobrze o tym wiedziałeś.
5. Z Policją też opisz dokładnie. Powiedziałeś, że będziesz na 12 a przyjechałeś o 11 - czesci za któe nie zapłaciłeś były w samochodzie więc powiedziałem, że jak będą wymontowane samochód odbierzesz. To wezwałeś Policje i zrobiłeś szopkę, że Ci auto ukradłem. Jak pamiętasz 11:50 była jak zabrałeś samochód więc było przed 12? Było.
Fakt, że Policjantom chciało sie śmiać z tego co robisz świadczy sam za siebie.
6. Planowałeś zapłacic... Cekawe, że w cale o tym nie wspomniałeś. To co niedziałało we wtorek jak byłeś było zrobione we środe łącznie z pompką paliwa. Nie czepiaj sie o reszte tłumnika bo to już była umowa między Toba a Markiem ile wydechu on Ci daje z ZS. Dostałem tylko kolektor wydechowy i do tego kolektora wystarczyło dospawać jedno kolanko - co widziałeś we wtorek. To, że za kolektorem miał być kat i połączenie z resztą wydechu to już nie moja broszka bo znow musiałbym pociąć jakiś wydech wspawać i na koncu okazałoby sie ze i tak mam go wymontować.
7. Sprawa kolejna... We wtorek stwierdziłeś, że chcesz zeby tylko odpalił bo masz zamiar rozpierdzielić auto na jakimś Oplu kolegi żeby wymusić odszkodowanie ... A nawet jak nie odpali to, też jakoś to wymyślisz... No to sorki ale po takim haśle to nie dziw sie, że napisałem Ci zebys go brał w takim stanie jw jakim jest bo ewidentnie wychodzi na to, ze skoro nie płaciłeś za moją pracę to masz ją głęboko gdzieś.
8. Pozostałe Twoje twierdzenia już bez komentarza... O to, że kupiłeś motor za 4500 to nie miej pretensji do mnie tylko do siebie ze dałeś sie skroić. Ze wydałeś na lawete 1200 to w jedną stronę chyba normalne a w drugą... Jakbyś podszedł do sprawy normalnie to pojechałbyś autem na kołach i nie byłoby problemu. Do piątku do godziny 11:00 samochód był złożony jedyne bez jednego kolanka wydechowego i układu klimy. Wybrałeś inną opcję wiec teraz nie miej pretensji do mnie ze poleciałeś na aucie.
P.S. Przykłąd Markzo : Widział, ze stoje słabo z czasem - odebrał samochód w takim stanie w jakim był i nie miał, z tym problemu ani pretensji pomimo, że płacił za to co było zrobione. Przy pomocy innych poskładał do końca i jest ok. A było u niego więcej do skończenia, niż u Ciebie.
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 06:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie czepiaj sie o reszte tłumnika bo to już była umowa między Toba a Markiem ile wydechu on Ci daje z ZS. Dostałem tylko kolektor wydechowy
Umowa była jasna - cały swap obejmował kolektory wydechowe, przywiozłem do Pilzna cały ori wydech, który mi został po montażu wydechu z kwasa ale Ciufa powiedział, że użyjecie tego z VVC.
Tomi_114 napisał/a:
motor za 4500
silnik kosztował 3200, kompletny swap 4300
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum