no proszę, nie tylko ja mam szarpnięcia
pelson91 szarpie za każdym razem jak jeździsz?
w moim przypadku zaczęło się ze 2 tygodnie temu od szarpania na wolnych obrotach a teraz już podczas jazdy się to dzieje ale i nie zawsze, jak go naleci
to nie jest wina turbiny, może to choroba wściekłej mapy
a tak na serio to zalałem paliwa na innej stacji i dodałem czyściciela do wtrysków, przeczyściłem wiązkę pompy i inne kostki czujników wszelkiej maści, na razie odpukać szarpania nie ma
jeśli szarpanie wróci to zmieniam na seryjną mapę, może w tej podkręconej się coś rozjeżdża
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 29, 2012 06:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie, dziś przetestowałem, nie szarpnął na 4 biegu jak wyprzedzałem od 70km/h, natomiast był wyraźnie zamulony, nie szedł jak powinien. Może mam jakiś za gruby dywanik pod nogami że gaz do końca nie wchodzi
Co do wolnych obrotów to też fakt, nie da się płynnie na jałowych jechać.
szoso napisał/a:
może to choroba wściekłej mapy
Coraz bardziej się do tego przekonuję
szoso napisał/a:
a tak na serio to zalałem paliwa na innej stacji i dodałem czyściciela do wtrysków, przeczyściłem wiązkę pompy i inne kostki czujników wszelkiej maści, na razie odpukać szarpania nie ma
To mam własnie w planach, przeczyścić wiązkę przy pompie, nalać czyściciela wygranego na zlocie ( ) i przetestować. na razie prawie pusto w baku więc nie mam jak testować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum