Cześc DobryZiom
Nie uwierzycie.
Ściągnąłem bak, wyciagam pompke a tam przewód idący od pompy do metalowego króćca u góry pokrywy okrągłej przykręcanej do baku - w powietrzu.
Najzwyczjniej w świecie cisnienie go wycisnęło.
Szkoda że nie mogę Wam pokazac teraz fotki - phone mi się ładuje, Ale fenomenenm jest to, że ten kawałek solidnej gumowej rurki gdzies długosci 7 cm jest ułożony w kształcie takiego "S" co kompensuje drganie tejże rurki podczas ciśnień.
U wylotu pompy złapałem rurke zaciskiem a u góryrurka była wciśnięta na jakieś 2 cm. Nawet gdyby chiało ją wypchać to wciskało by wężyk w ten krócieć.
Dlatego nie załozylem tam zacisku.
No i proszę - moje filozofie wzięły w łeb.
Dzisiaj założyłem , pozaciskałem, jutro będę wszystko wsadzał z powrotem. Cholerny bak - tyle sie trzeba nameczyć.
A przy okazji powiedzcie mi proszę, dlaczego wskazówka poziomu paliwa, pomimo odpiętego baku i pstego pokazuje wciąż jakiś tam poziom. Aku tez odpięty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum