Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:42 Kilka pytań odnośnie przejerestrowania
Witam, zakupilem wczoraj roverka, poprzedni kupujący kupił go 4 dni temu i podpisał umowę kupna z właścicielami, ale nie zdążył go przerejestrowac. Oczywiście dał mi umowę, podpisaliśmy następna miedzy mną a nim dostałem papiery i wio. Ale wpisalismy cenę 900 zł ponieważ powiedziano mi ze wtedy nie płace podatku. Chciałem sie zapytać Was co teraz, lecieć do wydziału komunikacji ? Ile kasy mam zabrać ze sobą ? Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 14:35
smalternative, idziesz do Pani/Pana w okienku np na poczcie - wpłacasz hajc potwierdzenie zachowujesz przyda się w wydziale komunikacji bądź w razie jakiejś kontroli US.
Ale jaki hajc mam wpłacić ? Podobno jak się wpisze na umowie 900 zł to się jakiegoś podatku nie płaci i idzie tylko do wydziąłu komunikacji, ja mam na umowie kupna sprzedazy napisane 900 zł, proszę niech mi to ktoś jasno objaśni, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
Ja zapłaciłem dziś 256zł opłaty za rejestrację auta. Mój był sprowadzany, ale wydaje mi się że tyczy to się każdej rejestracji.
Bierzesz ten papierek z urzędu, wypełniasz go i tam też dajesz. Pewnie otrzymasz jakieś potwierdzenie i z tym potwierdzeniem do urzędu miasta. Tam wypełniasz wniosek o rejestrację auta i do Pani w okienku.
Resztę Ci powie.
Musisz mieć stary dowód, tablice, umowę, wniosek i ten papierek od podatku.
Nie zapomniałem czegoś?
A koniecznie muszę ten papier od podatku ? Polise mam, umowe mam ,tablice stare mam, wniiosek wypelnie ale chcialem odrazu isc do wydzialu komunikacji, tak mi sprzedajacy powiedzial, ze dajmey na umowie 900 zl i mam podatek z glowy i wlasnie nie wiem o co z tym chodzi...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2010 Posty: 153 Skąd: Klucze
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 21:29
Ja rejestrowałem 3 auta już za swojej kadencji i nie wymagali odemnie żadnego papierka z urzędu a jak się pytałem przy rejestracji czy mam iść opłacić podatek to zawsze mi odpowiadali że nie muszę.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Wrz 18, 2012 11:47
smalternative, musisz się pani/pana w Urzędzie Skarbowym zapytać co i jak oni mają swoje taryfikatory mogą Ci nie uwierzyć że za auto o wartości kilku tysięcy dałeś 900 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum