No ja od kiedy pomyślałem, że przydałoby się dać jakiś podpis to mam .
Ogólnie to jest prawda chociaż co do zakrętów to naszych aut nie dotyczy bo nawet szybki kierowca ma szanse przy tym zawieszeniu gdzieś wylecieć z zakrętu
No właśnie, jeśli chodzi o prowadzenie to R600 mają bardzo dobre twardo zestrojone zawieszenie wielowachaczowe i dobrze się prowadzi, samochód jest stabilny, trzyma się drogi i nie przechyla się charakterystycznie w zakrętach, cała Honda. Jak nie wiesz o czym piszę, to przejedź się kiedyś jakimś modelem Daewoo np. Nubira czy Lanos, Oplem Astrą F lub jakimś starszym modelem Fiata. Faktem jest, że wadą R600 jest mała zwrotność co utrudnia manewry w mieście.
No właśnie mój jest dosyć miękki.. Na dziurach jezdze jak lord tam gdzie ciotki acco CL7 twardo mnie tłucze po dupie. Zresztą u koleżki na osiedlu jak jechałem to w zakręcie docisnąłem i podpierałem się lusterkami o asfalt a koleś z tyłu CLK W209 AMG nawet nie drgnął i się śmiał ze mnie zebym se szczotki na lusterka zamontował to będę mu drogę zamiatał. A amory mam dobre bo sprawdzałem ostatnio na stacji diagnostycznej. Ogólnie mój jest kanapa i dobrze mi tak .
Kurde ostatnio powiem Ci, że nad następcą rover'ka i nie mogę nic znaleźć. Albo ujowo wykonane w środku albo twarde albo mnie nie stać także Rover mi popsuł światopogląd.
A co do lamp. No trzeba próbować. Może jakaś firma się zgodzi ruszyć z projektem tylko trzeba szukać a więc dajecie firmy. Czas ich zespamować
[ Dodano: Czw Paź 11, 2012 04:18 ]
A ja dalej nie poddałem tematu. Znalazłem dwie firmy w PL które robia lampy na zamówienie i napisałem do nich maila o wykonanie lamp lub chociaż kloszy do naszych Roverków na tył z białym kierunkiem. Jeśli się zgodzą robię od razu sobie lampy na przód w soczewce u nich jeżeli koszt nie będzie bóg wie jaki a jak nie to kupie takie lampy i je jakoś wkomponuje w nasze: Aukcja - ma być odbłyśnik wielolustrowy na długich i ładnie obudowana soczewka . (oczywiście wszystko tak aby świeciło prawidłowo)
Dla ludzi którzy nie wierzą, że może się udać: środek lampy wychodzi bez najmniejszego ale. Przy użyciu gratów ze starej lampy z A4 na pewno coś ładnego wyjdzie ale koniec OT o przodzie. Czekam na odpowiedź z tych firm i jak coś to dam znać na forum
[ Dodano: Czw Paź 11, 2012 10:09 ]
No i mamy lampy. 150zł sztuka Mówiłem, że sie da?
A może rozwiniesz?? hehe. Super. Mega sie ciesze, że są w stanie zrobić te lampy. Będą to pierwsze tuningowe lampy do Roverów 600 Jeszcze wynegocjuje jakieś soczewki z nimi dla siebie i za kilka lat jak będę widział nie ori lampy to będę wiedział, że to dzięki mnie. Mam radochę teraz przed kompem
Ja się pytałem o te: ze względu, że sa najbardziej uniersalne. Były 3 propozycje. Te, z ciemnym kierunkiem i całe czarne więc wybrałem te bo kierunek i R zawsze można przyciemnić folią/sprayem aby wyglądało to jak ori lampa a czarnego kierunku się niestety nie wybieli.
Dobra bo jeszcze przeczytałem coś o clearach to może i takie zrobimy - pisać do nich czy są w stanie wykonać te lampy w technologi clear / pól clear (tak aby to wyglądały na ori lampy a nie jak cleary w e36 że z kilometra widać, że coś tu nie tak).
Kto jest za clearami??
Pisząc Clear mam na myśli coś takiego:
a nie takie badziewiactwo:
.
Kto za Clearem kto za pozostawieniem formy naszych ori lamp tylko biały kierunek??
[ Dodano: Pią Paź 12, 2012 13:28 ]
Ktoś chętny w ogóle bo coś temat ucichł w temacie lampy do R600.
I ktoś tutaj ogarnia program od powiększania cycków (PS) tak aby zrobić wizualizacje Rover'a 600 z clearami
Nieno nie chodziło mi pół na pół tylko takie jak mamy ori ale w technologi clear to bo to fakt nie wyglada. Ale fakt. Cleary same w sobie dziwnie wyglądają troche. Ale głównie chodzi o to aby zrobić inny kolor kierunków. np. Biały zamiast pomarańczowego. Tak jak w moim poście powyżej. I wtedy jak ktoś robi shadow to może przyciemnić i to bedzie ładnie wyglądało a nie tak jak te lampy malowane strasznie ciemno i to już tak ładnie nie wygląda. Albo zostawić tak jak jest teraz w przypadku np. srebrnego R.
[ Dodano: Pią Paź 12, 2012 22:08 ]
Znalazłem cleary od astry F i prawdę mówiąc nie wygląda to bosko. Także ja jestem za ori tylko ze zmienionym kolorem kierunków:
[ Dodano: Sro Paź 17, 2012 12:05 ]
Widzę temat umarł także dupa.
W każdym razie jakby ktoś był zainteresowany to pisać do mnie na PW.
Pozdrawiam.
Chwilowo odpuściłem ponieważ ja jestem na etapie zmiany auta na Ti a inni nie byli jak widać w temacie zainteresowani. Jeśli chcesz do pisz na PW dam Ci namiary na firmę która Ci to wykona i napisze wszystko co i jak.
W każdym razie szukałem po innych forach na świecie to będziemy mieli pierwsze tuningowe lampy do R600 na świecie
PS: No i jakie chcesz? Bo firma jest w stanie wykonać cały biały kierunek jak wsteczny lub zrobić cały czarny który będzie estetycznie wyglądać jak ori a nie jakieś wieś przyciemnianie pomarańczowego kierunku.
(bez urazy dla tych którzy mają przyciemnione ale kojarzy mi się ten zabieg po prostu z golfem III)
[ Dodano: Sob Lis 17, 2012 01:29 ]
Wersja white:
Wersja smoke:
- za to zdjęcie sory ale nie mam Photoshopa i robione to było w dupnym programie dlatego i taki sam efekt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum