Czy kolorowa folia do podklejenia zegarów od spodu musi być folią translucentną? Czy może to być folia do oklejania lamp? np. taka http://allegro.pl/folia-d...2826939842.html
A ja mam pytanie:
Udało się komuś zmienić kolor podświetlenia zegarka? Chodzi mi o nowsze zegarki które wyświetlacz mają na taśmie.
Dziś bawiłem się w aucie i zauważyłem że to co daje mu kolor jest przyklejone do niego z tyłu. Ktoś to odklejał?
[ Dodano: Pią Gru 14, 2012 08:39 ]
A ta zmiane koloru to o ktory pytales?? bo ja mam nr 3 i zmienialem kolor, ale w sumie juz nie pamietam czy tam jakas tasma byla
No ja mam 4 wersje, i tam wyświetlacz jest na bardzo delikatnej tasiemce i z tyłu ma przyklejone albo pomalowane coś i na to biały rozpraszacz jest naniesiony albo przyklejony.
i o ile dobrze widze, to w mojej 3 wersji jak zmienie kolor podswietlenia to zmienia sie kolor tla i cyferek jako ciut jasniejszy, a w 4tej chyba tylko kolor cyfer a tlo zostaje czarne
u mnie o ile pamietam byl kawalek plasiku (cos jak zdjecie rentgenowskie) nadajace poswiate pomaranczowa, wlozone luzem za wyswietlaczem (tzn miedzy wyswietlaczem a zarowka).
jesli mowisz ze u Ciebie to co nadaje kolor jest na stale to widze dwa wyjscia:
1.kupic inny zegarek (inny typ) na allegro za 20zł
2. zalezy jaki kolor chcesz , jak mocny led bedzie to moze to zabarwienie az tak nie znieksztalci koloru
[ Dodano: Pią Gru 14, 2012 12:01 ]
aaa tereaz doczytalem ze chcesz biale, to punkt 2 odpada. chyba ze wrzucisz zimna biel mocna i moze wyjdzie z tego ciepla biel
Wrzucę coś od siebie... dzisiaj udało mi się zmienić kolor podświetlenia zegarów w moim R400. Tarcze oczywiście wydrapane i podklejone folią do lamp z allegro: http://allegro.pl/folia-d...2861569721.html
Początkowo wywaliłem pomarańczową osłonę górnego podświetlenia, ale światło okazało się za jasne i w górnej części nie było widać kolorów. Ostatecznie ten plastik podkleiłem czerwoną folią.
Żarówek nie zmieniałem, z tych W5W bardzo łatwo zeszła pomarańczowa jakby gumka, przez co dają teraz białe światło.
Oczywiście na zdjęciu wszystko wygląda trochę słabiej niż naprawdę;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum