A ja mam takie pytanko: Co to za przyciski po lewej stronie kierownicy nad kratką nawiewu Jakoś nie udało mi się znaleźć fotki dokładnie to pokazującej.
Od lewej - lampka alarmu, pusty przycisk, przeciwmgielne przednie, przeciwmgielne tylne.
Markzo ja nie wyjmowałem, jedyne jak teraz mogę sprawdzić to w praktyce ale nie wiem czy wyczuję jeśli jest.
Markzo ja nie wyjmowałem, jedyne jak teraz mogę sprawdzić to w praktyce ale nie wiem czy wyczuję jeśli jest.
po prostu jeśli jest torsen, to on dość mocno trzyma połosie. Przekonałem się o tym wyjmując długą półoś bez podnośnika, na kobyłce w garażu (bez kanału). Przy normalnej PG1 wychodzi gładko, przy szperze idzie pogiąć śrubokręty to samo miał Kozik, więc pewnie tak jest.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Właśnie wróciłem z małej podróży, śnieg jest, ślisko jest - przyspieszałem tak żeby łapał poślizg i imho ciągnie dość równo do przodu bez ściągania specjalnie na boki, ale tak czy inaczej nie jestem specjalistą, więc moje odczucia mogą być mylne.
To na przyszły rok, teraz bardziej prozaiczne rzeczy musiałem zrobić jak wymiana termostatu za to wiem gdzie moc uciekła, okazuje się że wydech jest z różnej grubości rur, najwezsze to chyba coś koło 2,5cm.
Z tego co pamiętam teraz to wydech był podobno sztukowany min. z jakiegoś Accorda, na wiosnę mam nadzieję na cały nowy wydech, tylko pytanie ile to będzie kosztować..
niektóre za duże żeby nasadkę na nie nałożyć i mają jakąś warstwę alu z zewnątrz co się rozwala.
bo tą alu nakłądkę powinno się ściagac przed odkreceniem srub, ale jesli ktos wczesniej tego nie zrobil to zaprasowała sie na nakrętce i jak to się mówi juz po ptokach
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
mi jak dokrecili jedna kluczem pneumatycznym to ze dwie godziny sie meczylismy zeby je odkrecic, oryginalna nasadka oczywiscie zostala zniszczona,
gdybym to musiał robić gdzies w lesie o 24:00 to by było pozamiatane tylko laweta
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
BRG to taki ograny kolor.. owszem fajny ale jednak wolałbym chyba coś innego Samochody coraz tańsze i każdy w sumie może sobie przygarnąć krop.. tzn coupetę
Macie rację, dwie cupety na allegro na sprzedaż, chciałem przygarnąć, ale nikt nie chciał mojego sedana...
Dwie 800 w domu, to samobójstwo, żona mnie wyprowadzi
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum