Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Siemanko mam duzy problem.Dzisiaj otwierając szybe cos trzaslo otwarła sie do połowy i staneła.gdy chciałem ja zamknać krzywo sie zamkła i były szpary wielkości 2 cm.gdy przyjechałem na podwórko zdjolem tapicerke patrze a tutaj cały mechanizm wyrwało z drzwi a szyba nie jest na swoim miejscu.I moje pytanie jak załozyc szybę na te prowadnice czy jak to mówia szyny.Na sile boję się nią wciskać bo może peknąć a cały mechanizm trzymie sie na jednej śrubie.Druga śrebe po prostu urwało a trzecia pozostała w mechanizmie pozostawiając po sobie duza dziure w blasze
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Sty 26, 2013 11:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 11:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co pamiętam prowadnica od strony zawiasów jest na stałe a żeby szybę włożyć w swoje miejsce musisz odkręcić dolną srubę prowadnicy od strony zamka.
Kluczyk 8 odkręcasz dół prowadnicy, odginasz ją i wsadzasz szybę w swoje miejsce a później dokręcasz prowadnicę i po temacie. A co do mechanizmu no to pewnie do wymiany, chyba że sam w sobie się nie uszkodził tylko trzeba go zamocować na nowo w drzwiach.
Dzięki.Mechanizm działa bo sprawdzalem tylko jak daje szybe w górę albo w dół cały mechanizm chodzi.Tylko mam problem zamontowac go na nowe do drzwi bo postały duże dzióry a niemam takich duzych podkładek
Auto zrobione.Zeby sa wszystkie chodź jeden jest bardzo lekko uszczerbuony ale przechodzi.Niestety musiałem uzyc spawarki bo jedne ramie mechanizmu prawie się złamalo pospawalem reszte wyprosciłem.Niestety odkryłem że auto z tej strony kiedys było bite i to dosyc mocno.Drugą sprawa jest taka że ktoś kiedyś zastapił elektryczne lusterko w maualne a ten dzyndzel co się lusterko ustawia po prostu odcioł żeby nie rodzić dziury w tej osłońce.Jak już mówiłem szyba działa ale będe musial na wiosne zaiwestowac w nowy mechanizm bo niewiem ile ten pochodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum