Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 09:38
ArO napisał/a:
nagraj jak brzmi
jak piałem jest cicho bardzo cicho.
z silnika 4 cyl. do tego turbo dźwięku ładnego nie uzyskam, wiem bo miałem probe 2.2 turbo i mam jeszcze 620 ti i nic ładnego z tyłu sie nie wydobywa. W związku z tym nie robiłem niczego głośnego.
Ale za to zamontuje BOV'a pod maskę
haszczyc co to tego z tymi owalnymi to faktycznie nie wygląda źle, ale wszystko w swoim czasie
Ale np bez wycięć moim zdaniem porażka
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Wysłany: Wto Lut 12, 2013 21:58
Piękna robota.
Widzę że koleś oszczędził filtr węglowy, to dobrze ja wywaliłem i w sumie nie narzekam
[ Dodano: Wto Lut 12, 2013 21:58 ]
Witam w kolejnym odcinku, w sobotę wywaliłem kata i drugi tłumik.
W miejsce drugiej sondy wstawiłem emulator kątowy 90° i dopiero w niego wsadziłem sondę emulator.
I panie i panowie efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania w paru autach wycinałem kata ale tutaj różnica jest na prawdę ogromna, turbo dziura praktycznie przestała istnieć.
Mam zamontowany wskaźnik doładowania, wcześniej doładowanie szło do 0.9 bara i w czasie nieodpuszczania gazu spadało do około 0.4 0.5 bara , teraz trzyma około 0.6 0.7 , beż żadnego MBC czy EBC.
do tego znacznie poprawiła sie elastyczność że o fajnym dźwięku (jak na 4 cyl turbo) nie wspominając.
Auto pali około 0.3 litra paliwa mniej bo po prostu nie muszę go tak wysoko kręcić, aby np wyprzedzić auto.
Fotki dodam mam nadzieje w przyszłym tygodniu bo zabieram się za 3" down-pip, mam już kolanka czekam tylko na rurę i do dzieła.
Będę uaktualniał mody co jakiś czas nie tylko w tym temacie.
Mam parę fajnych pomysłów
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Widzę że koleś oszczędził filtr węglowy, to dobrze ja wywaliłem i w sumie nie narzekam
a jakie mogą być + / - wyrzucenia tego filtra w 2.0 V6, bo z nim to ciężko będzie zmieścić drugi tłumik
i ewentualnie czym go zastąpić, jakoś połączyć rurki ze sobą
Wysłany: Pią Mar 15, 2013 00:00
Ja to wywaliłem całkiem, kolega mówił że będzie czuć spaliny z baku i takie pierdoły, ja mam juz tak chyba z 2 miesiące i nie ma kłopotu.
Jest tez możliwość i ja rozważałem aby przedłużyć te przewody i umieści ten filtr w bagażniku , z tym że oczywiście rurkę z odpowietrznikiem na zewnątrz, z prawej strony pod tapicerka jest sporo placu.
pozdro
KT POD 669 482 723
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum