Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 14:09 You Can Drive a tuning
Jak co niektórym wiadomo You Can Drive nie ubezpiecza samochodów tuningowanych . Ja taki niby tuning posiadam, ale moim osobistym zdaniem przełożenie wtrysków czy zawieszenia z innego modelu to nie tuning . I teraz pytanie czy można im zgłosić auto jako nie tuningowane do ubezpieczenia - czy nikt się nie przywali kiedyś w razie jakiejś kolizji, że np nie mam katalizatora (jeśli go usunę ). Jakby ktoś miał jakieś info co i jak byłbym wdzięczny za szybką pomoc .
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 14:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przy ubezpieczeniu oczywiście nikt tego nie zweryfikuje, a co będzie przy zdarzeniu drogowym to nie wiem no ale skoro Rapt wie i ręczy za to to zrób jak leszczu pisze
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wydaje mi się, że jest to związane z ustaleniem wartości pojazdu do AC, do OC nie jest to aż tak istotne.
Jak ktoś w Ciebie wiedzie, to wypłacają Tobie z jego polisy.
Jeżeli przeszedłeś przegląd, to jesteś dopuszczony do ruchu i nie można Twojemu autku nic zarzucić
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Myśle ,że jednak im chodzi o OC , jak auto tuningowane to kierowca wariat i ryzyko wypadku drożeje. Moim zdaniem takie jest ich podejście.
Jeśli zmian nie widać gołym okiem to myślę , że po wypadku nikt nie będzie się bawił w rzeczoznawcę by sprawdził jakie masz wtryski czy przepustnice, jak masz zamiast katalizatora wspawaną pustą puszkę to również nikt sie nie przyczepi i zawsze możesz się tłumaczyć ,że myślałeś ,że to seryjne i tak kupiłeś.
Gorzej jak masz stożek , czerwone spręzyny , poliuretany czy spojlery do ziemi bo to odrazu zauważą
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 10:45
Pływak napisał/a:
Przy kalkulacji napisane : Pojazd był tuningowany (zmiany w silniku, obniżenie zawieszenia, zmiany w układzie wydechowym)
Czyli brak katalizatora łapie się pod tuning
a jak wspawam nową końcówkę tłumika ?
O ew. szkodę AC mi chodzi, po aucie za bardzo nie widać że tuningowane bo jedynie 2cm niżej siedzi ale to pikuś sprężyny od MG nie są kolorowe ani nic . W sumie to jedyna taka tania oferta na rynku a do mbank nie zapiszę się tylko po to żeby mieć tanie AC/OC. Dlatego pytałem .
Ja zalozylem konto wlasnie tylko po to zeby miec tanie OC + AC, a tak sie jakos zlozylo przy okazji ze konto w mbanku stalo sie tym piorytetowym i kozystam z niego czesciej niz z drugiego konta mbank oferuje nie tylko swoje ubezpieczenia mDirect ale takze ubezpieczenia innych towarzystw. W jednym roku to jest tenasze w drugim moze sie okazac,z e stawki sie zmienily i inne wychodzi taniej. Nie musisz wypowiadac umowy i latac do innych TU tylko wchodzisz sobie na konto przeprowadzsz rekalkulacje jak inna oferta jest lepsza to kupujesz, a reszte zalatwia mbank. Potwierdzenia zawarcia dostajesz na maila. Drukujesz sobie sam, szybko, latwo, przyjemnie i tanio
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wysłany: Czw Lut 14, 2013 14:57
Pływak, ja może za miesiąc będę w innym kraju a moje obecne wpływy są =0 także po prostu nie opłaca mi się zakładać tam konta żeby za raz je likwidować, mój brat zresztą ma mbank i z perspektywy czasu posiadanie tam konta mniej mu się podoba niż to było jak je zakładał kilka lat wcześniej...
Wracając do tematu - ma ktoś w razie czego kod zniżkowy do You Can Drive .
Ja miałem 2 lata w HDI, później przeszedłem do mBanku i rzeczywiście była to najtańsza oferta ze wszystkich jakie znalazłem, ale tylko wtedy gdy właścicielem auta był mój ojciec, a ja jako współwłaściciel. Po dwóch latach w mBanku musiałem przerejestrować auto na siebie. Wcześniej za "najbogatszą" wersję AC i OC płaciłem 1200zł, tak teraz wyliczyli mi 4200zł więc przeniosłem się do YCD i płacę 1300zł za OC i AC
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum