Witam. mógłby mi ktoś napisać jakie idą kabelki do zegarka z serii STRETWISE?
chodzi mi o schemat może być własnoręczny lub opisowy np. który pin masa , 12v,12v po stacyjce, światła. Kupiłem zegarek z serii STREETWISE do Hondy wtyk ten sam( duży wyświetlacz ) ale nie chcę spalić zegarka bo mogą się różnić kabelki. Pozdrawiam .
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 08, 2013 12:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miernik mam . jakie kable mam w Hondzie też wiem ale, nie wiem czy idą w tej samej kolejności w kostce zegara z Rovera co w Hondzie. i tu jest poroblem. U mnie jest tak :
trzymając kostkę od zegarka ( 4 piny ) przed sobą tj zaczepem do góry to od lewej
1-podtrzymanie pamięci (12v)
2-po stacyjce ( 12v )
3- światła
4- masa
czy tak jest w zegarku z Rovera 25 ?
W moim ZR jak rozebrałem zegarek to o ile dobrze pamiętam do od patrząc od dołu było tak :
4.Masa, 3.stałe +12V (podtrzymanie), 2.podświetlenie zegarka 2 (łączy się z 1 przez rezystor więc przez to 1 świeci jaśniej niż 2)[światła], 1.podświetlenie zegarka 1 [stacyjka]
Tam gdzieś wcześniej musi być jeszcze układ który odcina +12 od stacyjki jak włączy się światła.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Lis 23, 2016 22:25
Odkop! Kupiłem ZRka z 2005 i nie działa w nim zegarek. Myślałem, że przełożę z R200, ale przeglądając aukcje zauważyłem, że zegarki się różnią. Ten z MKII (taki jak na zdjęciu wyżej) ma więcej pól aniżeli do wyświetlania godziny. Ciekawi mnie co jeszcze pokazuje ten wyświetlacz?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum