MaReK, mam rowniaz problem z otwieraniem auta po wymianie akumulatora nie moge otw z pilota
[ Dodano: Wto Lut 08, 2011 19:10 ]
pomozcie mi w mojej sprawie PROSZE
...siedząc w samochodzie należy czterokrotnie nacisnąć (szybko) dowolny przycisk na pilocie powinna nastąpić synchronizacja, jeśli ta metoda nie zadziała to raczej tylko podpięcie pod komputer pomoże
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Witam. Rano chciałem odpalić Roverka i cisza - rozczarowanie, rozrusznik nie reaguje, nie pokazuje ,że otwarte są drzwi, nie ma sygnału dźwiękowego o zapalonych światłach przy otwartych drzwiach, nie mruga kontrolka od alarmu, nie mogę zamknąć auta pilotem i mechanicznie też, zamykają się tylko drzwi kierowcy mechanicznie, czy zepsuł się jakiś komputer od alarmu i gdzie on jest?
A jak przekręcasz stacyjkę to nic się nie dzieje na ekranie pokładowego kompa (masz takiego)? Jak otwierasz drzwi to nie zaświeca się światełko w kabinie?
Może coś zalało BCU? Sprawdzałeś bezpieczniki pod schowkiem i ogólnie czy nie ma wilgoci?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
bezpieczniki sprawdzone, jak otworzę drzwi to światełko zaświeca się, koło bezpieczników sucho, i dalej nie mruga kontrolka od alarmu, a kontrolka nie pokazuje otwarcia drzwi a pokazywała. Pokładowego kompa nie mam , mam prostą wersie. Wyciągnąłem moduł komfortu prysnąłem po stykach i prawie wszystko działa, pokazuje otwarte drzwi , zamyka i otwiera z pilota ale niestety rozrusznik nie reaguje.
Weście .... zapalił, ale co było nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum