Wysłany: Pon Maj 06, 2013 15:17 [R75] Montaż głośników, a fabryczne radio.
Cześć, zamierzam założyć głośniki do auta przód + tył Hertz DSK 165mm (mam nadzieje, że głębokość montażowa będzie pasować i głośniki będą pasować bez dystansy itp). Czy ktoś widział środek, posiada zdjęcia po zdjeciu boczków kosza na glosnik ? Uda mi się zamontowac glosniki bez dystansu ?
Kolejna kwestia jaką chcę poruszyć pod 4 Hertze musze mieć już wzmaka najlepiej 4 kanałowy. Pytanie czy w oryginalnym radiu tym kasetowym ze zmianierka jest wyjscie na wzmacniacz czy muszę przerabiać radio na normalne i tam motac sie z podpieciem wzmacniacza ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 15:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 16:56
Kasa313, najpierw zmień radio, bo z tego co masz, to muzyki nie usłyszysz. To jest podstawa w budowaniu jakiegokolwiek audio w R75. Po za tym moim zdaniem nie warto ładować głośników nowych na tył, lepiej zrobić dobry przód a w mostek połączyć dwa kanały i jakiś sub wrzucić do bagażnika. A oprócz tego polecam wywalić oryginalne dystanse i zamontować na MDF-ie i wygłuszyć drzwi matami, bo samo wygłuszenie z oryginalnymi głośnikami da Ci lepszy efekt niż nowe głośniki bez wygłuszenia. Także proponuje dokupić maty, dystanse MDF i z nich porzeźbić, bo drzwi w R75 nie są idealnie gładkie pod głośnikiem... No i do tego radio, wtedy możesz myśleć o wzmaku i dobrym audio
Raczej mam problem niedoświadczenia z autem bo mam go dopiero miech. Jestem zmuszony kupić tą śmieszna pułeczke na radio ? zaczniemy od tego i radia > potem maty i zajmiemy się głośnikami (woofer w bagolu odpada, miałem mocnego hertza w r45 i to zero przyjemnosci...).
Co do MDF ? Muszę robić to samemu, są na allegro gotowce do R75 - spotkał się ktoś z tym ? Czy kupic od innego auta (którego) i dłubać?
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 13:41
Kasa313, co do pułeczki, to nie koniecznie, występują różne adaptery Sa i 1-DIN oraz 2-DIN, możesz kupić jakąś stację multi To już Twój wybór, ale od tego musisz zacząć Sub w bagażniku owszem, żadna przyjemność, ale gdy jest to jakiś własnie "przyrząd tłuczący" Ja mam Rocforda, nie jakiegoś niesamowicie mocnego, w skrzyni szczelinowej, ma on bardzo niskie zejście i przyjemny "pomruk" Mam też na te dwa kanały w mostku pilot przy wzmacniaczu i według uznania ściszam, lub robię głośniej płynnie suba Także wtedy mam według własnego uznania, jak chcę posłuchać głębszego basu, to go mam A jak nie, to go przyciszam lekko, albo bardziej Wszystko w granicach rozsądku i uznania Naprawde dobre rozwiązanie Co do MDF-u, to musisz sam sobie poradzić Niestety nie ma nic dedykowanego do R75 Najlepiej kupić jak najgrubsze krążki uniwersalne i samemu "rzeźbić"
jak seryjny wzmak był to wyjście realizowane było z wyjść głośnikowych radia. Nie ma osobnego na wzmacniacz.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Seryjnie nie posiadam wyjścia Z tego co się orientuje to to radio nie cechuje się wielką mocą i wątpie, że pociągnie jakie kolwiek głośniki hertza nawet te najsłabsze..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum