Wysłany: Wto Cze 25, 2013 12:40 [R25,1.4]Padla mi uszczelka pod glowica-auto zgaslo...!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2000
Padla mi uszczelka pod glowica -Rover 25,1.4 (wczesniej sie przegrzewal i trzeba bylo uzupelniac pojemnik z woda)- auto zgaslo w trakcie jazdy,jedyne co w nim jeszcze dziala to radio i swiatla,nawet wycieraczki nie chodza,deska rozdz. martwa.Ja sie na samochodach nie znam i jedyne co chce wiedziec to czy po wymianie uszczelki bedzie dzialal,czy nie? czy moglo dojsc do jakiegos wiekszego uszkodzenia silnika ? z gory dziekuje za odp.,pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 12:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 35 Skąd: Jaworzno
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 13:05
Hej, miałem podobny problem. Jechałem sobie samochodem i nagle samochód przełaczył sie w tryb serwisowy. Przejechałem 500m i zgasł, diagnoza uszczelka pod głowicą. Było to w sierpni zeszłego roku. Częsci jakie kupiłem i jakie były potzrebne do wymiany są w załączniku. Wymiany dokonałem sam przy małej pomocy wiec koszty mi tu odpadły. Od tego czasu nie mam problemów z uszczelką.
Co do niedziałających wycieraczek to może masz padniety akumulator. Sprawdz czy jest nałdowany.
W razie pytań pisz
Dzieki wielkie! co do akumulatora,to chyba raczej dziala,skoro swiatla dzialaja i cd i radio tez,ale na desce rozdz. pali sie tylko dioda od swiatel awaryjnych reszta nie dziala! moze to alternator,bo rozrusznik to rozumiem odpowiedzialny jedynie za uruchomienie silnika?! ktorego oczywiscie uruchomic sie juz nie da. Zastanawiam sie ,czy to mozliwe zeby przez uszkodzana uszczelke pod glowica cale auto przestalo dzialac?czy to normalne,ze nawet diody na desce sie nie zapalaja,wycieraczki nie dzialaja ...? Zastanawiam sie nad tym zeby sprzedac auto jakiemus mechanikowi,ktory sam by je naprawil-to moglo by mu sie oplacac,ale jesli to cos wiecej niz tylko uszczelka,to pewnie nikt go juz nie zechce i tylko na czesci lub zlom sie bedzie nadawac !
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Mar 2012 Posty: 35 Skąd: Jaworzno
Wysłany: Wto Cze 25, 2013 15:07
Sprawdz w takim razie bezpieczniki czy przypadkime nie popalone, jak pezekrecisz kluczyk na pozycje II to światła dorogowe się włączaja?.
U mnie koszt wymiany uszczeli (same czesci) wyszedł jakies 440zł.
polaczenie przewodu masowego z karoseria,to juz wyzsza matematyka -jak dla mnie ,ale dobrze wiedziec,poprosze kolege zeby na to spojrzal,dzieki za rady!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum