Wysłany: Nie Sie 11, 2013 21:15 Rover 75 2.0 V6 2001r.
Witam.
Kupiłem Rover'a 75 bo mi się podoba i chciałem doznać trochę komfortu i elegancji, skończyło się kręcenie pod czerwone pole i ostra jazda w zakrętach. Teraz czas na "dziadzia styl" i "lans".
może będzie bezawaryjny
A więc kupiłem:
- Rover 75, 2.0 150km benzyna
- kolor czarny
- kremowa tapicerka
- 4xairbag
- centralny zamek
- elektryczna roleta tylnej szyby
- abs
- traction control
- klimatronik 2 strefowy
- spryskiwacze lamp przednich
- 4x el.szyby
- 2x el.lusterka
- komputer pokładowy
- sprężyny od MG
- założony gaz sekwencyjny
- 18' aluski
Ostatnio zmieniony przez scareface Pią Kwi 17, 2015 21:27, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 11, 2013 21:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szybki chętnie pomogę okleić, tyknie boczne to pikuś, ale jeżeli będziemy działać na wyciągniętej szybie
[ Dodano: Nie Sie 11, 2013 23:34 ]
zanim zajmiesz się instalacją gazową, to sprawdziłem bym pod kompem czy nie masz błędów od VIS-ów bo jeżeli któryś nie działa, to samochód nie ma pełnej mocy i palił będzie dużo, no i pewnie nie wyregulujesz dobrze instalacji
[ Dodano: Nie Sie 11, 2013 23:34 ]
jaki będziesz się chciał za rozrząd zabrać, to mam blokady
[ Dodano: Nie Sie 11, 2013 23:36 ]
i najważniejsze, jak w końcu mój automat będzie działał jak należy, to będziesz mógł sobie protestować
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no ale nie będę jechał do warszawy czy gdzieś żeby sprawdzić vis. nie mam na razie problemu z wkręcąniem w obroty więc myślę że jest wszystko ok.
co do automatu to czekam z niecierpliwościa
A możesz mi napisać, po co chcesz przyciemniać te szyby...?
wydaje mi się, że czarny będzie się ładnie prezentował z czarnymi, tylko będę chciał wszystkie na najjaśnieszy czarny
A co do weluru to nie chce nic innego, przy skórze przy tych temperaturach wychodził bym razem z fotelem z samochodu tym bardziej, że robię krótkie trasy więc nie zdążyło by sie na tyle ochłodzić w samochodzie żebym się przestał kleić
wydaje mi się, że czarny będzie się ładnie prezentował z czarnymi,
słusznie, fajnie wyglądają ciemne szyby, i z zewnątrz niewiele widać więc jest "intymnie" hehe
scareface napisał/a:
tylko będę chciał wszystkie na najjaśnieszy czarny
To akurat niezgodne z przepisami.
scareface napisał/a:
przy skórze przy tych temperaturach wychodził bym razem z fotelem z samochodu
też myślałem, że tak będzie, a tu miła niespodzianka nie jest tak tragicznie! dzięki przyciemnianym szybom nie nagrzewa mi się aż tak w środku, mimo, że mam czarne skóry poza tym skórę łatwiej wyczyścić, szmatką przelecisz i czysta. a na welurze jak coś wylejesz itd to trzeba prać
pbskarpy napisał/a:
bo dla mnie przyciemnianie szyb to wieś
każdy orze jak może, jak chce to może i spojlery pomontować do R75. tylko po co a przyciemniane szyby mają sporo zalet, czasami nawet całkiem cennych
zrobiłem wersję amerykańską, założyłem żarówki 2 włóknowe w kierunkowskazy, jedno włókno słabsze świeci się z postojówką a drugie włókno mocniejsze miga z kierunkowskazem
jak miałem honde to przez 3lata miałem tak zrobione i ani raz się do tego nie przyczepili a kontrolę miałem nie jedną. ostatnio kolegę też zatrzymali i zapytali dlaczego tak kierunkowskazy świecą to powiedział że tak miał jak kupił i nic mu nie powiedzieli
I rozumiem, że jak skręcasz to zaczynają migać tak? A jedna strona się cały czas świeci?
cały czas świeci się tylko przód, słabsze włókno żarówki, jak włączam kierunkowskaz to miga mocne włókno w dzień praktycznie tego nie widać, tylko wieczorem ładnie świeci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum