Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Wiem że temat był wałkowany x razy, ale problem jest nadal.
uszczelniłem sylikonem górną krawędź bagażnika tak od zawiasu do zawiasu, rynienki
na dachu, tylne lampy i uszczelki kabli co idą do klapy bagażnika...i nadal cieknie.
juz nie wiem co uszczelniać...skończyły mi się pomysły...POMOCY
legenda do foto.
kolor zielony - po uszczelnieniu juz nie cieknie (fot.2)
kolor biały - po uszczelnieniu cieknie nadal po obu stronach(fot.2 i fot.1) jedne ucięte ale cieknie tą dziurką na dole
zastanawiam się czy może woda dostaje się jakoś pod znaczkiem rovera nad tylnymi kołami czy są one przyklejone? (fot.3)
macie jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony przez gryzlej0016 Sro Sty 29, 2014 17:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 19:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Sty 28, 2014 19:46
Tam, skąd zaznaczyłeś, że Ci cieknie, u mnie idą odpływy szyberdachu. Spróbuj spojrzeć pod tą półeczkę z głośnikiem. Tam jest łączenie kilku blach i być może to kapie z góry a nie z 'dziurki'. Ja u siebie przerabiałem chyba wszystkie możliwe drogi dopływu wody - zawiasy, rynienki, odpływy szybra, lampy, oświetlenie tablicy rejestracyjnej - a ostatecznie zlikwidowałem przecieki klajstrując uszczelniaczem dekarskim każde łączenie blach widoczne po otworzeniu bagażnika
tyle ze nic nie widać aby z góry kapało/spływało... moze po sciankach gdzieś cieknie w niewidocznym miejscu. szyberdachu nie mam.
bo raczej nie ma opcji by to przez uszczelki tylnych szyb. dodam ze leci po obu stronach.
[ Dodano: Wto Sty 28, 2014 20:33 ]
ejjj...skoro w mejscu tych dwóch dziurek masz rurki (woda ci ścieka tam skąd mi wypływa tak?) odpływowe od szyberdachu to dalej woda musi gdzieś ściekać na zewnątrz. czyli wychodzi na to ze po obu stronach mam zapchane kanały i woda cieknie przez te dwa otwory... tak mi sie wydaje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum