bizon, Ale u mnie problem się pojawił po wymianie żarówki ze zwykłej na led. Nie wiem co zrobić żeby sie nie świeciło lekko ciągle. A boje się że jak zostawie tak na noc to rano przyjde i Rover nie odpali
Ale mowimy o podswietleniu nog dokaldanym czy o podswietleniu w podsufitce?? bo juz sie zgubilem. moim zdaniem w podsufitce caly czas idzie minimalne napiecie dawane przez centralke alarmu i pozostaje jedynie wymiana na innego leda ktory ma inne przedzialy swiecenia.
Odgrzewam kotleta, ale nie chciałem zakładać nowego tematu. Planuję zrobić podświetlenie na nogi w moim r200. Chciałbym żeby żaróweczki zapalały się razem z lampką podsufitki tzn otwieram drzwi-świeci na nogi + podsufitka, zapalam podsufitkę - palą się nogi. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć skąd pociągnąć zasilanie, a jeżeli z podsufitki-to w jaki sposób? Planuję wsadzić do podświetlania takie same żarówki jak mam do tablicy rejestracyjnej tzn 6 smd. Z góry dzięki
na nogi weź listwy diodowe 6 diod ładnie oświetla,a zasilanie podpinasz się pod lampkę i już .Jak tak zrobisz to kiedy otworzysz auto z pilota to podświetlenie kabiny i nóg Ci się włączy wtedy. tak samo na postoju jak otworzysz drzwi to po pewnym czasie ładnie wygasną razem z podświetleniem kabiny
Dzięki za radę z tą listwą, a z którego miejsca dokładnie mam brać to zasilanie? W które kable się wpiąć ? Wytłumacz mi tak na chłopski rozum-łopatologicznie
Do lampki w podsufitce idzie staly plus a minus zmienia sie w zaleznosci od ustawionego przelacznika.
0 - minus nie idze wcale
. - minusem steruje centralka alarmu i to ona wygasza lampke i zapala ja wraz z centralnym
1 - minus na stale z masy obudowy
podpinasz sie zatem pod minus ale zaraz przy zaroweczce. do tego staly plus.
jesli chcesz zeby listwa w nogach reagowala tylko na otwieranie drzwi i otwieranie centralnego, ale nie na staly wlczanik 1 w podsufitce to wtedy podpinasz ja pod przewod idacy do podsufitki z centralki alarmu, z pamieci to niebiesko bialy
ale niemozliwe jest ze jak podpiales minus pod minus przy samej zarowce ze nogi nie zapalaja sie gdy lampke wlaczysz na 1
[ Dodano: Sob Lut 08, 2014 08:42 ]
jak chcesz zeby nogi swiecily zawsze kiedy podsufitka to - podpinasz tam gdzie A
jak chcesz zeby reagowaly tylko na otwarcie drzwi, na pilota (z przygasaniem) to podpinasz - pod B
w tej drugiej opcji nie trzeba ciagnac przewodow od lampki bo niebieskobialy przewod znajdziemy w slupku kierowcy
W sumie, to przekonałeś mnie tym postem z rysunkiem, żeby nie ciągnąć kabli aż z dachu pod nogi . Wezmę - z tego kabelka w słupku, a + sam nie wiem skąd, bo pod kabel od zapalniczki mam CB i nie chcę żeby robiło się jakiekolwiek zakłócenie.
bo pod kabel od zapalniczki mam CB i nie chcę żeby robiło się jakiekolwiek zakłócenie.
na zapalniczce nie masz stalego + ale na stacyjke w pozycji I.
na skrzynce bezpiecznikow pod kierownica, nad bezpiecznikami jest 5 pustych pinow. jeden z nich (trzeba sprawdzic miernikiem) to staly +.
albo w slupku tez bedzie szedl chyba czerwony do lampki ze stalym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum