Wysłany: Sob Maj 17, 2014 19:40 Rover 2.5 V6 B+LPG -----qbus88
jak się z czasem przypadkiem dowiedziałem poprzednim właścicielem był Zukowaty
kolor auta green racing
wyposażenie
-klimatronic dwustrefowy
-czarna skóra
-czujniki cofania
-lusterko fotochromatyczne
-elektryczne lusterka
-elektryczne szyby
-elektryczne fotele
-roleta tylnej szyby
-komputer pokładowy
-tempomat
-kontrola trakcji
-podgrzewanie siedzeń
W kwietniu pękł wąż od chłodnicy. Później wywalało płyn z chłodnicy, zlokalizowaliśmy, że przez pompę wody - wymieniona z rozrządem, ale jednak nie tylko pompa - wymieniliśmy termostat. No i okazało się, że dalej wywala, więc pewnie uszczelka pod głowicą albo coś z głowicą...
Bo auto naprawdę mi się podoba i praktycznie full opcja. i do tego ładnie dźwięczy i ma pierdolnięcie
MARZEC
-czyszczenie pompki sprzęgła, nowy płyn - 222300km
MAJ
-wymiana kompletnego rozrządu - 224100km
-zalany płynem Dynagel
-nowy termostat z rurkami - 224200km
-nowe uszczelki kolektora ssącego
-wtryski wraz z listwą wtryskową
-filtr powietrza
-filtr kabinowy
-korek zbiornika wyrównawczego
-poduszka silnika
Z rzeczy wizualnych dodałem
-felgi 16 (zostały mi praktycznie nowe opony z poprzedniego auta więc tylko dokupiłem felgi)
-stalowe chromowane ramki pod tablice rej.
rzeczy które chciałbym dodać/zrobić (jeśli finanse jeszcze pozwolą):
-drewniana kierownica
-drewniana gałka zmiany biegów
-przyciemnić szyby
oraz zastanawiam się nad wypolerowaniem auta
Ostatnio zmieniony przez qbus88 Czw Kwi 30, 2015 23:38, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 17, 2014 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do szyb, to to chętnie, charytatywne się tym zajmę
Proponuje zrobić tak jak ma spidi23 czyli
- tylna: pełna czerń
- tylnie boczne: 70%
- przód boczne: 30%
Ja mam u sobie po 30 na wszystkich ale u spidi23 wygląda ładniej niż u mnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
znam długo Żukiego i pamiętam jak ten motor robił, kosztowało to kupe hajsu i było składane przez machaniora który się na R znał, do tego potem śmigał nim Mike-l i też chwalił bardzo...
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo, wiem że ładnie chodziło bo w 2 miechy zrobiłem nim prawie 5tys. km. i też go chwale bo to zajebiste auto,i nie mam przecież o to do nikogo pretensji, tylko troche zdziwiony jestem... A z Zukowskim rozmawialem zaraz po tym jak wyczaiłem na forum, że on był poprzednim właścicielem i wiem co było przez niego robione. Swoją drogą ta kapitalka już była z 5-6 lat temu
Ostatnio zmieniony przez qbus88 Czw Kwi 30, 2015 23:40, w całości zmieniany 1 raz
Jakoś wcześniej było mi nie po drodze
zostały wymienione uszczelki, oraz śruby głowic, jak również komplet świec, rolka paska klinowego oraz już po raz któryś (oby ostatni) płyn chłodzący. Jak się okazało pasek rozrządu też trzeba było wymienić (mimo że 300km wcześniej był cały rozrząd zmieniany) ponieważ nie wolno go dwa razy naciągać.
Ostatnio zmieniony przez qbus88 Czw Kwi 30, 2015 23:41, w całości zmieniany 2 razy
Szkoda silnika bo maaaaasa roboty z nim była. Poszły nówki cewki tuleje cylindrowe, zrobione głowice,mike-l dostał nawet faktury. Mam nadzieję że nic się nie podtarło jak lała się woda. Pojeździsz to zobaczysz czy nie będzie brał więcej oleju. Swoja drogą pomijając naprawy to miło go wspominam-jazdę. Na tym kompie z 2.0 miał naprawdę pierdo.....
Słuchałem dziś jak do Wojtka dzwonił koleś któremu wymieniali 2.5 i teraz nie jeździ. Okazało się że się zalewa...wpakowali 2.0. Widać że na większy się da ale w 2 stronę już nie bardzo...w sumie może i dobrze
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
qbus88, a masz starą głowicę? Wpadłybyś do mnie, sprawdzili byśmy na kompie czemu poduchy świecą.
Niepotrzebne pytałaś mnie ile na auto wydałem pozazdrościłeś
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No niepotrzebnie, ale już za późno
Masz kompa swojego czy tylko tak na chwile?? Bo ja teraz jestem po rekonstrukcji kolana, więc śmigam z dwiema laskami ale jak będę w pełni sił to chętnie zaglądne
Ostatnio zmieniony przez qbus88 Czw Kwi 30, 2015 23:43, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum