Witam i z góry dzięki ...
Jutro jestem umówiony z elektrykiem ma zajrzeć do zamków .
Będziemy wiedzieli od czego zacząć ,mam nadzieje ze przeczyszczenie silniczków wystarczy bo kupno dwóch silniczków na początek nie uśmiecha ni się
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 14:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 13:49 Tak jak pisaliscie Silniczki się rozsypały ..
Witam ...Tak jak pisaliście do wymiany zamki [ewentualnie silniczki]okazało sie że siniczek od otwierania po otwarciu go rozleciał się .
Na szczęście mechanik okazał się w porządku gościem i nie wziął żadnej kasy choć trochę się napocił żeby zdjąć boczek i rozebrać zamek.
Także czeka mnie zakup zamków ...
Z tego co piszecie zamki od anglika będą pasowały [zgadza się panowie]???
Tylko mam pytanie może wiecie gdzie mogę kupić taki zamek bo szukałem na allegro i nie mogę znalezć
Kupiłem taki sterownik:http://allegro.pl/show_item.php?item=2547306603
Jak przerobić go żeby działał tak jak ten który stworzył denirok, ?
[ Dodano: Sro Sie 29, 2012 20:04 ]
Już sobie poradziłem i wszystko działa jak należy.Następnym krokiem będzie przerobienie pilota tak aby jego zawartość zmieściła się w oryginalnej obudowie kluczyka od rovera.
Witam, używam opcji szukaj:D ale nie potrafię znaleść odpowiedzi na moje pytanie tzn. od jakiegoś czasu nie działał mi central i alarm z guzika natomiast działał z kluczyka, aczkolwiek i wkładka padła:( długo nie myśląc i wiele nie bombinując zakupiłem uniwersalna centralke z pilotami. Niestety nie potrafię znaleść jak i w którym miejscu mogę sobie ją zamontować Może pomoże ktoś?
Mi też padła i zamontowałem "tymczasowo " uniwersalny sterownik.Cały mechanizm zamontowałem pod nogami kierowcy a wpiąłem się w wiązkę pod zaślepką gdzie jest przycisk do otwierania bagażnika - działa tak jak oryginał i dodatkowo mam otwieranie bagażnika z pilota (przez ten miły dodatek nie wracam do oryginału do chwili kiedy nie będę się pozbywał swojego samochodu na rzecz XJ a to jeszcze trochę).
Mam sprawę do znawców tematu receivera..
Mam rovera przedliftowego i jak większości pilot łapie mi z max. 4 metrów na dobrym wietrze Będe niedługo demontował tunel środkowy i tak sobie pomyślałem że może przeniosę odbiornik w inne miejsce.
Kumpel radził żeby zamontować w bagażniku tam gdzie fabrycznie montowany jest wzmacniacz H&K. Pytanie:
Jeśli przetne przewody od odbiornika i potem znów go podłącze to komp sobie z tym poradzi?
Gdzie w wersjach poliftowych był montowany odbiornik? Bo z tego co słyszałem polifty mają ładny zasięg pilota. Pozdrawiam!
o ile dobrze pamiętam to za zegarami jest w nowszych
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ciekawe czy kabel starczy żeby go tam schować czy będe musiał jednak ciąć..
Powinno styknąć le mistrzu podłoga cię czeka albo jej rwanie po środku. lub delikatne przepychanie się z kablami.
Nie pamiętam tylko czy tam wiązka jakoś dziwacznie się nie łączy.
A tak naprawdę nie zmieniał bym jego położenia bo nie zmieni to za wiele odległości łapania pilota Tak to rozwiązane jest niestety. Można jednak dolutować druciki i zrobić antenę która poprawi zasięg.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dawidovs, mam zrobione tak jak napisał longer86, i samochód otwieram/zamykam nawet z 60 m się udało. Garaż mam od domu około 40 m i jak stanę w domu przy oknie, to mogę z powodzeniem migać kierunkami w samochodzie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
mając rovera 75 z 99r zasieg pilota był beznadziejny, mając teraz rovera polift 2004/2005 auto bez modyfikacji z pilota mogę otworzyć spokojnie z 50 metrów
rafalmis1, próbowałem dolutować przewodzik ale po którymś razie wogóle przestał otwierać..
Wystraszyłem się strasznie i dusiłem go długo przy aucie śląc przy tym modły do Pana by ten pilocik ożył i stał się cud, zaczął działać
Przeraziłem się i zostawiłem temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum