wzmacniacz musi mmiec osobne zasilanie od akumulatora poprowadzone i wzmacniacz zasilac ma glosniki wiec nie wiem jacy tam spece byli ale wysmial bym ich na miejscu
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 23, 2014 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no ja też się dziwie, trochę śmieszne mi się to wydało no ale....
Jeszcze tylko dobór mocy wzmacniacza został, bo kostkę sobie przerobię, nie będę sie bawił z fabrycznym wzmacniaczem.
Mam 4 kanałowy wzmacniacz 500 watt ale chyba mocy szczytowej, więc w RMS będzie około 4x60/75 (kupiłem na złomie dawno dawniej za 2 zł i o dziwo działa )
Panowie mam pytanko:
Chcę poprowadzić kabel zasilający pod wzmaka od akumulatora oczywiście.
Podpowiedzcie: którędy prowadzić ten kabel?
Jak przeszliście przez gródź do kabiny?
ja mam Panowie pytanie jak poprowadzić kable głośnikowe z bagażnika w drzwi?
I jeszcze jedno w subwooferze kostka jest na 2 głośniki, (dwa plusy i dwa minusy) jeśli wzmacniacz mam 5 kanałowy: 4 głośniki i subwoofer to jak mam podpiać suba?
keda, może zamiast prowadzić do kadego głośnika osobno to poprowadź kable od wzmaka do kostki radia i tam zmostkuj. Chyba że robisz jakiś full wypas za wielką kapuchę to musisz się bawić w przeciskanie od słupków...
sygnałowe z radia do wzmacniacza pociągnąłem podsufitką...
można tak samo z wzmaka do głośników tylko w przelotkach nie ma za bardzo miejsca na kabel dodatkowy
plusy głosników z suba zmostkuj i tak samo minusy zmostkuj razem z 4 kabelków masz już 2 i sprawa rozwiązana... tak samo masz głosnik w drzwiach i drugi w obudowie lusterka wysokotonowy. to samo rozwiązanie
Jak na większości forum CA, zalecają tylko podłączyć przód bo scena powinna być z przodu... ja mam na razie 4 głośniki podpięte pod radio i tylko suba na wzmacniaczu... daje radę
no dokładnie wszystko zamontowane jak otworze bagażnik to jest ok ale jak zamknę to troszę lipa, może to jest spowodowane tym że głośniki w subie sa za słabe? i jeszcze z subwoofera wywiera się dziwny świst (pewnie to powietrze).
to opcje są 2 jak dla mnie. Może podłącz odwrotnie + i - od subwoofera albo pozostaje czytanie tematów od harman kardon w R75 bo głowy nie dam uciąć ale już gdzieś czytałem o podobnym efekcie przy otwarciu bagażnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum