Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem Rovera 75 2.5 V6 rok 1999. Podłączyłem interfejs OBD II ver 1.5 po przez program diagnostyczny PCMScan 2.1.1. do komputera. Po odczytaniu wyskoczył mnie błąd P1473.
Teraz mam pewien problem: czego dotyczy ten błąd?
W tym źródle https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=58116&highlight=p1473 występuje ten sam błąd dwa razy, tylko z różną interpretacją. Proszę podpowiedzieć czego dokładnie dotyczy ten błąd: silniczka VIS czy chłodnicy oraz która tablica błędów dotyczy mojego samochodu i jak to sprawdzić?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 10, 2014 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Vis są to silniczki na kolektorze i służą do zmiany długości dolotu powietrza. Ich zaburzona funkcja może świadczyć o sporym spalaniu, utracie mocy albo jedno i drugie. Na forum jest osobą która Ci to naprawi
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam.
W weekend pierwszy raz podłączyłem samemu auto pod lapka przy użyciu BMW Scanner-a Pasoft w celu aktywacji świateł do jazdy dziennej. Kiedy zeskanowałem go okazało się że mam bardzo dużo błędów przy pozycji IPK (chyba 18) i przy LMS (chyba 2). Problemów z autem nie mam żadnych, DLRy włączyłem bez trudu. I teraz czy te błędy mogę po prostu skasować, możliwe jest że to jakieś fałszywe informacje są? Czy jednak trzeba dochodzić co tam siedzi?
pineska, zapisz sobie co to jest i posprawdzaj co znaczą. Może to jakieś stare rzeczy są. Pasoft na ogół pokazuje czy błąd jest "shadow" czy "current" - to też jest jakaś podpowiedź.
U siebie też miałem kilka błędów w IPK i LSM. Usunąłem, pojeździłem, sprawdziłem jeszcze raz i nic się nie pokazało. Więc to najpewniej były jakieś przetrwałe, nieaktualne zapisy. Myślę, że u Ciebie może być podobnie.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum