Przymierzam się do wymiany zwykłej półki na wersję z roletą. W jaki sposób mogę sprawdzić, czy z tyłu jest wiązka do rolety? Gdzie powinna się znajdować? Jak wygląda?
Cyclist, sprawdź, czy masz wtyczkę do przycisku rolety w konsoli środkowej pod radiem. Może być upchnięta gdzieś na dole, więc najlepiej wyjąć radio i klimatronik.
Wtyczka od rolety, jeśli dobrze pamiętam, ma zieloną obudowę. Jeśli będzie to na 99% po drugiej stronie też będziesz miał pod półką wtyczkę do rolety.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Wtyczka w konsoli środkowej jest - zielona i jeszcze ładnie zabezpieczona pianką. Jak upewnić się, że jest też z tyłu, nie robiąc za dużego ambarasu? Przyjrzałem się półce z każdej strony, ale nie mam pewności jak się do tego zabrać.
unieść półkę i sprawdzić czy jest taka cienka wtyczka na dwóch pomarańczowych kablach
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tak, z tyłu też jest wtyczka, w końcu się do niej dobrałem rozbierając całą półkę. Niestety, w międzyczasie ktoś sprzątnął mi sprzed nosa półkę z roletą, w którą celowałem.
Cyclist, przy wkładaniu półki najlepiej rób to z pomocą drugiej osoby lub jeżeli robisz to sam to raczej manewruj ostrożnie w okolicach podłączenia przewodów do szyby. Czasami wystarczy jeden bardziej energiczny ruch półką by to uszkodzić a potem jest trochę roboty z przywróceniem połączenia
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum