Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Paź 03, 2014 23:23 [R75] Jakie opcje można włączyć na T4?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Cześć. Dopiero się dowiedziałem, że u mnie w mieście jest T4. Jakie ciekawe opcje można na nim włączyć, bo bede jechał tam za jakiś tydzien jak się uporam już z dokonczeniem auta i jego rejestracją.
Moje auto to MG ZT 2005r, 1.8 T, manual.
Co ciekawego mogę chcieć od obsługującego T4? wiem ze bede chciał by mi włączył światła dzienne(ale też nie wiem czego chcieć dokładnie, słyszałem o jakiejś wersji skandynawskiej itp). Jakie ciekawe opcje można jeszcze wykrzesać z naszego autka ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 03, 2014 23:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Światła dzienne włączyć innym interfejsem. Bmw Scaner.
Na T4 możesz :
- aktualizacja softu silnika/skrzyni automat
- zamykanie i otwieranie szyb z kluczyka
- zamykanie drzwi podczas ruszania
- otwieranie drzwi 2-ma kliknięciami. Jeden to kierowca, 2 wszystkie drzwi
- doświetlanie drogi do domu w taki sposób, że tył też świeci, nie tylko przód
- automatyczne włączanie świateł
Światła skandynawskie, to jest taka opcja, ale że światła odpadają się jak zacznie pracować silnik, a nie jak przekręcić na zapłon.
[ Dodano: Sob Paź 04, 2014 09:47 ]
Jak jedziesz do wawy, to Marek jest Ci jeszcze wstanie włączyć
- dodatkowy licznik w zegarkach, na wyświetlaczu powiadomień pokazuje prędkość, tak jak w V8
- gong o zostawionym kluczyku
Ale to bez udziału T4
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
T4 dla benzynowych silników jest dobry, bo można nim parę rzeczy zrobić - jakieś adaptacje, pomiary, błędy silnika z opisem przyczyny usterki i ew. jej naprawą.
Trzeba tylko pamiętać, że wszelkie modyfikacje których nie zrobi T4, po podłączeniu auta pod T4 i nieumiejętnym posługiwaniem się nim, znikną i zostaną zastąpione "Defaultem"
W Ciechanowie T4 ma zdaje się ArtBizar. Urządzenie odkupione od 7Tomi vel Tomi114
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Sob Paź 04, 2014 14:53
To wlasnie jadę do faceta co robi i dla artbizar większość aut. Tak bynajmniej ni powiedzial hmm no będę Marku za miesiąc MG w wawie to co Ty mi tam mozesz zrobić fajnego z MG ? Moze kumpla z 75 2005r tez wyciągnę to byś i jemu podłubał troche w aucie.
W dieslu więcej, bo można podnieść trochę mocy zawsze. Nie wiem co chcesz mieć T4 mają też w Wawie w BritishCars.pl. Tam się możesz umówić, zrobić co potrzeba, a to czego T4 nie zrobi mogę Ci zrobić - pytanie tylko czy to Ci potrzebne
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
jak dla mnie najciekawsza opcja to automatyczne swiatla - polecam, zamykanie tylko drzwi kierowowcy jednym kliknieciem, domykanie szyb z kluczyka rowniez ok
ogonie ja nie wlaczalem automatycznego zamykania drzwi, wydaje sie zbedne, wiekszosc osob raczej chce sie sie tego pozbyc, jezli ma wlaczone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum