mirekbuk120 rozumiem że na tym zestawie TRW-tył i Sachs-China-przód jest komfortowo i nie trzęsie ? Ile już przejechałeś na tym zestawie (?), bo faktycznie cena tych na przód w tomateam jest dość atrakcyjna i zastanawiam się czy brać te czy OEM w s-part. TRW pewnie są gazowo-olejowe, a nie tak jak oryginalne olejowe=komfortowe (?)
markozalko dzięki za informację, ja jednak szukam czegoś innego niż skakania na wyboistym asfalcie
_________________ R 75 03r CDTi automat; R 45 03r 1.6; R 400 98r 1.6
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 23, 2014 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dopiero nie dawno je założyłem. Przejechały 1tyś, więc o trwałości nic nie mogę powiedzieć. Ale póki co jestem bardzo zadowolony. TRW z tyłu nie są ani za twarde, ani za miękkie. W moim odczuciu porównywalne z oryginałem.
witam, mam taki problem otóż dwa tygodnie temu mechanik wymienił mi przedni prawy wahacz i samochód teraz jest bardzo twardy czuć każdy najmniejszy dołek a w środku czuje się jakbym jechał ciągnikiem masakra totalna. Co może być przyczyną czy to może amortyzatory padły czy może coś nie tak z tym wahaczem ? proszę o jakieś porady bo tak się nie da jeżdzić po tych naszych drogach aha i jeszcze dzisiaj zauważyłem że jak dociskam tył samochodu to bardzo jest twardy i wolno amortyzatory odbijają
Ostatnio zmieniony przez LukaszJ1984 Pon Lis 24, 2014 18:59, w całości zmieniany 1 raz
byłem dzisiaj na diagnostyce i wykazało że tylnie amortyzatory są dobre jeden 75 drugi 79 i sami na stacji nie wiedzą dlaczego tył tak wolno wybija się . Czy to może amortyzatory są jakieś dziadoskie czy co??
Sprawdź tak jak kolega wyżej napisał, podnieś koło w którym wymieniałeś wahacz i zobacz czy opada. Gdy wymieniałem rozrząd na podnośniku prawy tył mi tak się zblokował że koło siedziało maks. u góry. Dysfunkcja totalna, jechać się nie dało i trzęsło jakbym jechał ciągnikiem bez zawiechy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum