ECU pracuje w zakresie napięć od xV do xV = xst.C
Czujnik nie ma charakterystyki liniowej to po pierwsze, a po drugie jeśli chiński zamiennik "oszukuje" to z bocznikiem dalej będzie oszukiwał tyle, że o (wartość ECTx10)/(wartość ECT+10)
Nie masz też zielonego pojęcia przy jakich wartościach napięć jak ECU dawkuje paliwo. Musiałbyś mieć dostęp do wsadu programu.
Wyjaśnij mi w jaki sposób chcesz lub oszczędzasz paliwo? Bo to mi się nie dodaje. Nie chce sugerować odpowiedzi więc na nią poczekam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 23:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie i wszystkim radzę zrobić to samo.
Kolego przyjąłem uproszczenie oraz tylko 3 wyniki dla samej idei, żeby pokazać jak taki rezystorek wpływa na charakterystykę w na początku, środku i bliżej wysokiej temp. Jak pewnie już zauważyłeś sam dałem 2 źródła które podają rożne wyniki ale tu chodzi o rząd wielkości. Możesz sam zobaczyć że w niskiej temp różnica wynosi 10k.
Co do mieszanki, myślisz że jak oszukasz czujnik temperatury to nagle ecu zaleje ci silnik jakąś niewyobrażalną ilością paliwa ? Pomyśl jak wpływa na to spnda lambda. Wiadomo że dopóki się nie rozgrzeje to mapy są przypisane na sztywno ale zawsze mają jakieś proporcje i jak na siłę będziesz próbował wcześniej wyłączyć ssanie to i tak dostaniesz paliwo w jakiejś proporcji której nie zmienisz.
Hmm a ja dalej nie mogę pojąć stwierdzenia" temperatura silnika" rozumiewając oczywiście że wskaźnik na desce przekazywał informację o temp płynu chłodniczego a tu się dowiaduję o wartości silnikowej hmm ola boga obecnie przebudowując silnik i zakładając inny czujnik plynu chlodniczego i oleju silnika wraz z kontrolerem wentylatorów i termoparą do mieżenia egt pompełniam wielkie niedopełnienie nie mieżąc temp. Silnika hmm może temp bloku silnika będzie odniesieniem hmm a może do komory spalania czujnik wstawić no poprost zagubiłem się teraz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum