Wysłany: Nie Gru 14, 2014 09:55 [R75] Można z AC w PZU dostać więcej?
Witam. Niedawno tj. tydzień temu w sobotę szwagier wjechał moją R'ką do lasu.... Mgła, szklanka, brak rozumu. Zawadził o pień wystający z ziemi. Poszedł zderzak z halogenami i kierunkami, chłodnica wody, od turbinki, wiatrak, obudowa wiatraka. Posiadam AC na moją R'kę więc zgłosiłem szkodę. Przyjechał rzeczoznawca. Obejrzał autko i powiedział, że przy koszcie oryginalnych części raczej na pewno będzie to szkoda całkowita jak choćby tylko 3 części policzy. Samochód w polisie wyceniony na 7200. Zadzwoniła do mnie Pani z ubezpieczenia, że już wysłała pieniążki 5000 i że wyśle dokumentację pocztą elektroniczną. Jeszcze jej nie otrzymałem. Zastanawiam się czy można dostać większą ilość pieniążków ponieważ uważam, że samochód jest w stanie idealnym, żadnych przetarć, nawet na skórze, plastiki nawet nie porysowane, brak rdzy, lakier równy Wszystko w oryginale. Zawiozłem go do lakiernika i ocenił samochód na stan kolekcjonerski. Powiedział, ze cena auta jest bardzo zaniżona. Pomożecie?
Ostatnio zmieniony przez Physixc Nie Gru 14, 2014 10:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 14, 2014 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Physixc, może wynajęcie niezależnego rzeczoznawcy pomoże? Który wyceni auto, jego stan przez kolizją i wartości uszkodzeń? Sporządzi kosztorys i na jego podstawie spróbuj się odwołać od przyznanej kwoty i żądaj więcej ubezpieczalnie często wypłacają niskie kwoty, bo ludziom nie chce się walczyć o więcej jak mają już $$ w dłoni. Pozdro
Physixc, może wynajęcie niezależnego rzeczoznawcy pomoże? Który wyceni auto, jego stan przez kolizją i wartości uszkodzeń? Sporządzi kosztorys i na jego podstawie spróbuj się odwołać od przyznanej kwoty i żądaj więcej ubezpieczalnie często wypłacają niskie kwoty, bo ludziom nie chce się walczyć o więcej jak mają już $$ w dłoni. Pozdro
Czyli to już sprawy sądowe dalej? Czy takie rzeczoznawca występuje wtedy jako biegły? Czy jego opinia będzie znacząca w takim przypadku? Mi tam się chce walczyć o więcej bo to jakaś paranoja z tymi kwotami. Na mnie nie zarobią
Physixc, a jak płaciłeś AC to jaka była kwota ubezpieczenia (na ile wyceniono auto) jeśli to nie jest odległy czas a wycena była wyższa to masz szansę wydrzec więcej. Jeśli wycena była podobna a Ty ubezpieczyłeś auto warte właśnie ok 7000zł to raczej jesteś na przegranej pozycji bo mogłeś się wtedy nie zgodzić z wyceną samochodu a nie dopiero po wypadku.
Physixc, a jak płaciłeś AC to jaka była kwota ubezpieczenia (na ile wyceniono auto) jeśli to nie jest odległy czas a wycena była wyższa to masz szansę wydrzec więcej. Jeśli wycena była podobna a Ty ubezpieczyłeś auto warte właśnie ok 7000zł to raczej jesteś na przegranej pozycji bo mogłeś się wtedy nie zgodzić z wyceną samochodu a nie dopiero po wypadku.
Kłóciłem się z Panią od ubezpieczeń ale mają tam jakąś tabelkę w systemie na której się opierają. Podobno korzystają z jakichś 2 programów do wyceny i nie mogli więcej
AC jest składką dobrowolną więc jest problem. zrób tak: zapłać niezależnego rzeczoznawcę i z papierami od niego się odwołaj. jak to nie pomoże to potem całą historię opisz i z papierami odeślij do Rzecznika Ubezpieczonch.
AC jest składką dobrowolną więc jest problem. zrób tak: zapłać niezależnego rzeczoznawcę i z papierami od niego się odwołaj. jak to nie pomoże to potem całą historię opisz i z papierami odeślij do Rzecznika Ubezpieczonch.
Pytanie tylko czy jeśli opłacę rzeczoznawcę i zacznę się sądować to czy duże są szanse, że jeszcze więcej na tym stracę
nie sądujesz się.piszesz odwołanie, jak ubezpieczalnia cię oleje to zgłaszasz problem do RU(to nic nie kosztuje, przepraszam cena listu poleconego z papierami) i on załatwia za ciebie. mi pomimo odwołań nie chcieli nic oddać z AC, RU zalatwił sprawę w 3 miesiące i jeszcze dostałem ponad 2000 zł za jeden błotnik
Przyszły mi kosztorysy itd. Napotykam się czytając je na same absurdy. Przykładowo sanki pod silnik wycenili na 4k zł a łączną naprawę na 17k. Mimo iż w polisie mam zawarte, że nie muszą być ceny oryginalne ale używane. Stan ocenili na przeciętny mimo że brak korozji i nawet lakie równy i oryginalny. Wlascicieli wpisali 2 mimo że jestem tylko ja. Będzie kosztorys od mechanika i odwołanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum