Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam kolejny raz mam małe pytanie ponieważ w moim Roverku nie mam halogenów więc chciałbym je podłączyć samemu. Czytałem różne opisy na ten temat i wydaję się to proste ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Czy w zderzaku jest już instalacja pod halogeny czy trzeba pociągnąć nowe kable?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 29, 2015 16:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Cze 29, 2015 17:47
możesz kombinować i dorobić nowe kable albo dokupić całą instalacje w zderzak,jest identyczna jak Twoja tylko ma dodatkowo wyprowadzenia na halogeny,jest podpięta do samochodu szarą kostką
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Aha... teraz wymieniałem żarówkę w kierunku i zauważyłem w otworze po lampie że na zderzaku od wewnątrz leży jakiś nie podłączony kabel z kostką, nie wiem czy z drugiej strony też takiego nie ma. Nie wiem od czego jest, może właśnie od halogenów...
Maciej23, w podstawowej wiązce pod zderzakiem w R75 są 3 wtyczki, 2 od żarówek kierunkowskazów i 1 od czujnika temperatury. Jeżeli wiązka obsługuje halogeny to wtyczek będzie 5. Możesz też policzyć ile przewodów wychodzi z szarej wtyczki przy nadkolu kierowcy, 6 przewodów jest we wtyczce pod halogeny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum