coldmanns czy wiadomo coś więcej z tą Twoją anteną ?
koledzy podają różne sposoby (kombinerki, WD40, nafta - nie zniszczy lakieru ), ale nadal nie wiemy czy ta antena jest w ogóle odkręcana i czy nie masz zamontowanego jakiegoś nierozbieralnego wynalazku ...
sugerowałem Ci wstawienie tu fotki, ale jak nie masz możliwości to chociaż opisz dokładnie jak ona wygląda
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
sorki ze sie nie odzywalem, ale wczoraj sie za to nie zabralem, a dzisiaj caly dzien pucowale samohodek na wsi u tesciow aby na spotka w niedziele byl gotowy.
Antenke teraz probowalem odkrecac kombinerkami ale nie pomoglo. Spryskalem wd40 i za jakies 15 min. skocze sprawdzic czy poszla. Jak nie da rady to wstawie foto. Wielkie dzieki za zainteresowanie sie sprawa i taka troske. Jestescie boscy
W zasadzie autko jest juz umyte, i nie musze zdjmowac antemy, ale teraz to moja ambicja nie pozwala mi jej zostawic w spokoju.
Napisze za ok godzinke co udalo mi sie zrobic, badz czego nie zrobilem i wstawie fote.
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 18:51 ]
no i nic z tego.
Oto moja antenka
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 206 Skąd: Złoty Stok
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 18:48
Wygląda jak fabryczna,powinna się odkręcić bo gwint jest z mosiądzu,w połowie części kwadratowej widać nawet łączenie,tylko nie ułam jak ja Hee bo mosiądz jest kruchy.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 00:16
Mam pytanie co do anteny. Otoz kiedys jakis debil mi ja zlamal przy samym poczatku. Ucialem kawalek (ona jest z jakiegos wlokna szklanego czy cos) i w srodku byl taki drucik. Zrobilem tak, zeby troche tego druta wystawalo, wyjalem ten zlamany kilkucentymetrowy fragment z mocowania i wetknalem ten uciety. Czy moglo to spowodowac jakies straty teraz w odbieraniu radia? zastanawiam sie bo np. w centrum krakowa mam problemy z odbieraniem chilli zet - troche szumi i radio caly czas probuje szukac AF. Da sie to wymienic na inna? Z czego bedzie pasowac?
xtek, jak ją uciąłeś trochę to oczywiście będzie gorzej działać.
Kup nową, a na zakupy jedź ze swoją starą w ręku, to Ci sprzedawca powie jaką masz kupić.
Będzie mocno odgrzewany kotlet ale po co tworzyć nowy temat jak już taki jest...
W 25 mojej siostry jets taka antena jak na zdjęciu, uległa lekkiemu zniszczeniu na myjni... chcę wymienić sam bat, ale oczywiście ani drgnie.
W którym miejscu ta antena powinna się odkręcić, w przy samej nasadzie (czarna strzałka) czy trochę wyżej, gdzie strzałka czerwona? bo nie wiem w którym miejscu "się przyłożyć"
[ Dodano: Pon Sie 03, 2015 13:30 ]
Sam se odpowiem, dla potomnych: odkręca sie przy czarnej strzałce, wiec smarować wd40, odrdzewiaczem itd. przy samym mocowaniu do podstawy anteny i musi puścić jak sie dobrze chwyci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum