Jeżeli Cię stać, to jak najbardziej warto wykupić AC. Roczna składka AC to mniej więcej 10% wartości samochodu. Czyli jeżeli auto jest warte 30 tys zł, to składka roczna wyniesie około 3 tys zł.
Ale dzięki temu wszelkie uderzenia, niezależnie czy Ty czy jesteś winowajcą czy nie, remontowane są właśnie z tych środków. Jak lubisz się rozbijać to warto.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 10, 2015 12:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Czw Wrz 10, 2015 21:57
Witam!!! Nie wiem ile małżonka ma lat i jak długo posiada prawo jazdy i czy posiada jakieś wypracowane zniżki , ale tak w przybliżeniu bez zniżek za bezszkodowość to AC maxi kosztowało by ok 1500 zł AC mini 550 zł.
pozdr.
aston, bierz zwykłe AC, ac mini to se na starego szrota mozna kupic a nie na 3 letnie auto
Jestem tego samego zdania szczególnie,ze mini AC ma tyle wykluczeń,ze jest to jedynie kasa wyrzucona w bloto. Jak coś się stanie, samochód sie przyrysuje to większa szansa jest ,że towarzystwo ubezpieczeniowe nie wypłaci Ci odszkodowania niż wypłaci. Tyle ma to wykluczeń.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 13:05
Ja miałem szkode z YCD - grupa hestii czyli to samo co MTU, wiecej wyplacili niz PZU mimo udziału własnego(PZU bez tego udziału) warto ubezpieczyc sie tez od utraty wartosci pojazdu, jest duzo ale przy polisie, poczytaj popytaj ludzi, jak kolezanka sie nie zna to i ja moze dlatego przerobili co przypadek to inny
Powiem Ci,że w miarę pewne są te większe towarzystwa ubezpieczeniowe. Takie jak na przykład PZU czy Hestia. Tam raczej nie powinno być problemów z wypłatą odszkodowania ( chociaż wiadomo,że tu zawsze będzie chciało aby sprawa rozwiązała się na ich korzyść a nie na Twoją).
Tutaj jeszcze masz artykuł o ubezpieczeniu Mondeo : http://ub.comperia.pl/oc-...e-forda-mondeo/
Z PZU miałem mega przeboje i ich akurat nie polecam.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja mam AC Compensa + niestandardowe zabezpieczenie swojego autorstwa po zadziałaniu którego mogą zabrać auto jedynie na lawecie z wyciągarką.
Odcina dopływ paliwa i daje pełne ciśnienie na tłoczki hamulcowe i co ważne jest zintegrowane z fabryczną wiązką wiec nie obejdą tego bez rozbiórki połowy auta.
Jak masz AC z formułą ALL RISK i obejmujące jeszcze np. ruchomości domowe (są takie oferty czasem), to wtedy z całą pewnością ac jest opłacalne. Ale takie "domowe" zabezpieczenia to skonsultowałbym wcześniej z TU czy zostaną uznane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum