Wszelkie adaptacje i resety to kwestia wytestowania na aucie.
Ja się nie podejmuje zabawy w tlumaczenia czy interpretacje pewnych skrótów sterownikowych, bo nie znam się kompletnie na benzynowych jednostkach
Ale widzę tu kilku kandydatów do pomocy w tej kwestii
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
a jest w ogóle jakaś różnica w komunikacji między sterownikami k serii z R25/45 a tych z 75?
Nie wiem jaka jest.. ale tak na szybko moge stweirdzic że predkosc komunikacji jest innam w R75 dziala na 9600 a w 25/45 pewnie na 10400. Ale jak nie sprawdze to sie nie dowiem Reszta komunikacji pewnie jest taka sama, i miejmy nadzieje ze hasła dostępu do sterownika są takie same.
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Nie Lis 01, 2015 21:27
marcin.misek, podziwiam Cię
Co prawda jestem programistą z wykształcenia i wiem ile to trudu by coś sensownego stworzyć, choć w zawodzie nie pracowałem, nie pracuje i mam nadzieję że nie będę musiał pracować.
Ale przez to co wyprawiasz w tej chwili, to chwalę i opowiadam o tym wielu klientom. Zwłaszcza że jesteś równy gość
Powodzenia!
Z tego co widziałem w wypowiedzi Marka, to wystarczy zmienić znaki w LCM i będę miał prędkość na wyświetlaczu?
Z tego co widziałem w wypowiedzi Marka, to wystarczy zmienić znaki w LCM i będę miał prędkość na wyświetlaczu?
W IKE raczej
[ Dodano: Nie Lis 01, 2015 21:33 ]
AdaskoC napisał/a:
Zwłaszcza że jesteś równy gość
Co Ty! To padalec, żeby cokolwiek powstało, Klub musi mu płacić kilkaset złotych na miesiąc... siemion_ już dwa kredyty w Wonga.com wziął i ciągle mało. Dlatego zaraz Marcin poda numer konta i róbcie wpłaty - bo inaczej nie odda tego programu
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Tak poważnie, to tutaj raczej o kasę nie chodzi
Myślę, że marcin.misek robi to dla funu, poniekąd hobbystycznie i żeby utrzeć nochala paru zarozumiałym dupkom z zagranicy Jak przy tym zarobi to świetnie
Niestety, Marcin z racji wykonywanego zawodu nie może poświęcić się w 100% temu dlatego idzie w znoju i trudzie to wszystko. Ale niebawem dojdzie jeszcze projekt obdD2S<->WIFI i obsługa programu przez urządzenia mobilne talbety, komórki, i takie tam
No co? Interefejs tylko nieco droższy, ale wyobraź sobie takie coś:
podłączasz to raz na wieki pod OBD. Siedzi to sobie i dmucha w eter pierdulety z Twojego samochodu. Aplikacja Marcina wTOAF będzie działać na androidach czy iOS'ach może też na windows mobile. Uruchamiasz apkę w telefonie i masz podgląd na żywo jakie parametry ma silnik czy moduł komfortu. Patrzysz na błędy, kasujesz je itp. Możesz sobie dopisać kluczyk, albo włączyć prędkość tudzież wyłączyć speed locking i otwieranie na raz wszystkich drzwi... a mając chwilę czasu na postoju wrzucasz sobie mapkę "tune UP" i możesz pędzić z większą mocą i momentem
Myślę, że to będzie rozgrzewka przed większą imprezą. Trzeba napisać coś do aut żyjących, typu VW i BMW może mercedes. Tyle, że przy żyjących markach to już konkurencja większa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum