rafalmis1 jak wciśniesz ten 'cycek' żeby zamknąć i trzaśniesz drzwiami to powinny zostać zamknięte drzwi (alarm się pewnie nie uzbroi ale do samochodu nikt nie wejdzie).
Może to z wynikającej na zew. tempertury na minusie ?
Musiałbyś zdjąć boczki i potraktować zamki jakimś preparatem konserwującym i zabezpieczającym przed wilgocią.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
rafalmis1 jak wciśniesz ten 'cycek' żeby zamknąć i trzaśniesz drzwiami to powinny zostać zamknięte drzwi (alarm się pewnie nie uzbroi ale do samochodu nikt nie wejdzie).
Wszystko ok, pod warunkiem ze to nie drzwi kierowcy, maja zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzasnieciem. Można wcisnąć cypelek ale tylko jeśli drzwi są zamknięte
Wszystko ok, pod warunkiem ze to nie drzwi kierowcy, maja zabezpieczenie przed przypadkowym zatrzaśnięciem. Można wcisnąć cypelek ale tylko jeśli drzwi są zamknięte
longer86 miałem taką sytuację i po prostu zamykasz drzwi kierowcy, a przez otwarte drzwi tylne wciskasz cypelek, potem cypelek w tylnych i auto zamknięte Bałem się że potem może nie otworze bo kluczyka się nie dało włożyć do wkładki, ale zamki otwierały tylko z zimna nie chciały zamykać. Po tej akcji skorzystałem z porad w temacie: https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=900123&highlight=#900123
Napsikałem w zamki http://www.moje-auto.pl/P...do_zamkow_50_ml a uszczelki potraktowałem silikonowym w spreju na radzie wszystko działa czekam na większe mrozy
adam_26 ja w zeszłym roku po prostu 2-3 razy zalałem zamki WD40 (też wypiera wodę). Na tę zimę już się przygotowałem i elegancko poszło najpierw WD a potem smar silikonowy i póki co też bez problemowo.
Z odmrażaczem i WD trzeba uważać, bo wbrew napisowi, że smarują to one raczej wypierają smar.
longer86 miałem taką sytuację i po prostu zamykasz drzwi kierowcy, a przez otwarte drzwi tylne wciskasz cypelek, potem cypelek w tylnych i auto zamknięte
Owszem masz racje... Ale przyznasz ze to uciążliwe bo mnie po 2 miesiącach irytowało
Mnie irytowało nawet już po 1 razie i mi się czerwona lampka zaświeciła że może kiedyś cypelek nie będzie chciał się do góry podnieść z pilota i dlatego to przesmarowałem A no właśnie jak jest superlock i centralny nie otworzy drzwi kierowcy bo np zamek zamarznie to chyba i pozostałe drzwi też się nie otworzą dobrze myślę
Odnośnie świrowania elektryki to mialem podobnie. Tez wyrzucało blad ze niby drzwi nie zamknięte. Zostawiając auto zamykałem i aku odłączałem żeby alarm nie wył. Okazało sie ze slaby styk i zaśniedziale klemy. Najprościej do sprawdzania to aku właśnie.
A ja do zamków zawsze wszczykuje płyn hamulcowy i bez problemów otwieram
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum