Z przykrością muszę się zgodzić z Dominoz, słyszałem w norauto tego kenwooda i dupy nie urywa za to gms gra zajefajnie nawet na oryginalnych głośnikach a ten model ma nawet 36 bitowy przetwornik uff....
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
cin1391, mogłeś poczytać sobie na temat stacji multimedialnej 2din w temacie na forum, skoro już chciałeś wydać tyle kasy.
GMS prócz tego, że lepiej gra, to jeszcze ma GPS i wyświetlacz dotykowy...wygląda na pewno atrakcyjnej na desce rozdzielczej.
cin1391, mogłeś poczytać sobie na temat stacji multimedialnej 2din w temacie na forum, skoro już chciałeś wydać tyle kasy.
GMS prócz tego, że lepiej gra, to jeszcze ma GPS i wyświetlacz dotykowy...wygląda na pewno atrakcyjnej na desce rozdzielczej.
Nic nie stracone. Anulowałem zamówienie w sklepie internetowym.
Zrażony jestem do multimedialnych stacji dotykowych, bo pamiętam, jak to chodziło u znajomego - latencja jak na pierwszych smartfonach, jakość brzmienia słaba.
To powiedzcie mi konkretnie, skoro już zdecydowałem się wywalić tego tysiaka na zabawkę - brać to, czy w tej cenie jest jeszcze coś lepszego?
1. Co muszę mieć, aby działało sterowanie z kierownicy z tym GMSem?
2. Co muszę mieć, aby działała nawigacja? Pewnie wykup automapy i zakup anteny GPS?
_________________ Wolę pchać Rovera niż jeździć Golfem
Ja wiem bo mam GMS i słuchałem Kenwooda.
Mam wprawdzie gms 6401 ale ten niższy model ma lepszy przetwornik. R óżnica miedzy tym gms z nowym interfejsem jest taka że parę rzeczy mu wycieli osłabili leciutko wzmacniacz i zabrali pilota podczerwieni reszta jest ta sama. Obsługa dotykowca w moim jest niesamowita lecz wiem ze ten niższy model jest troszke wolniejszy i czasem sie "zamyśli" ale generalnie nie jest źle. Navi w nich chodzi tak ze jeszcze tak szybkiej navi nie widziałem. Gra niesamowicie poczytaj w tamtym wątku o 2 din bo parę osób słyszało u mnie. Tu masz link do kompletu z ramką i wszystkim do gościa co znim negocjowałem cenę. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5809908663 Zadzwoń do niego i sie potarguj bo ja urwałem 100pln . W tamtym wątku o 2 din jest więcej opisu. Ten niższy model wiele gorszy od mojego nie jest bo na forum alfy też go zachwalali.
[ Dodano: Wto Lut 23, 2016 21:43 ]
Na gms.pl masz wszystko co trzeba instrukcje obsługi filmiki porównania
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko, no i zacząłem się zastanawiać, czy to radio jest warte swojej ceny Czy za 500 zł nie kupię zwykłego radia, bez wyświetlacza, ale grającego lepiej? Bo w sumie na dźwięku najbardziej mi zależy.
Wytyczne to przede wszystkim:
1. dźwięk, wzmocnienie, equalizer
2. USB, SD [może nie być napędu CD w ogóle]
3. opcjonalnie Bluetooth
4. cała reszta bajerów.
Z tego, co mówił sknerko, to GMS gra bardzo dobrze- stąd wiem. Interesuję się tym, bo sam chcę kupić ten sprzęt.
Zapewne przy jeszcze jakiś dobrych głośnikach efekt jest jeszcze lepszy.
Poza tym zastanów się, czy R75 nie będzie wyglądał po prostu atrakcyjniej z dużym wyświetlaczem dotykowym? Takie zwykłe radio, co gorsze z tą koszmarną ramką 1din (nie ta z polifta) jednak odbiera ciut z estetyki
Jeżeli moj 24 bitowy przetwornik gra jak marzenie na zwykłych głośnikach to wyobrażam sobie jak gra 36 bitowy, wątpię żebyś dostał za połowę ceny radio z taką jakością dźwięku bo jak mówiłem bylem w norauto i posluchalem kilku modeli na dobrych głośnikach i moje nie odbiega jakością a większość przewyższa . A navi ktora jest w gms działa że nie mam słów
MG TF 160 srebrny pocisk
Potwierdzam, gms 6401 u sknerko gra bardzo fajnie. Poza tym to najszybsza navi jaką widziałem. Sam się zastanawiam, czy za jakiś czas z Alpine Symphony na coś takiego się nie przesiądę. Co do tych przetworników to zastanawiam się czy w ogóle różnica 24 vs 36 bitów będzie słyszalna.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Ok, wjeżdżam na na allegro po GMSa, będzie na Was!
Drzwi przednie wygłuszone matami GMS, wskoczą dystanse MDF i głośniki Hertz DSK 165 ze zwrotnicami i tweeterami. I zobaczymy jak to pohula
Ramkę 2din już mam. Zastanawiam się gdzie umiejscowić antenę GPS. Widziałem w Tutorialu zrobionym przez kogoś (być może SeniorA), że wrzucił antenkę za radiem na stelaż. Ale czy to nie ograniczy jej efektywności? Nie lepiej wrzucić gdziś pod podsufitkę?
Ja zrobiłem tutorial do GMSa i antena jest za radiem na rurze (bo magnetyczna jest) i odbiera nawet pod dachem z szybkością błyskawicy
[ Dodano: Sro Lut 24, 2016 08:23 ]
cin1391 napisał/a:
Ramkę 2din już mam.
To tym bardziej uderz do tego gościa co ci podałem bo był bardzo skłonny do negocjacji i gdybym nie brał ramki i kabli to cena w aukcji była by poniżej 900 pln
MG TF 160 srebrny pocisk
Polecam starszy model bo jednak lepszy jest i do tego ładniejsze menu moim zdaniem, i no i cena nieco wyższa ale skądś się to bierze
MG TF 160 srebrny pocisk
Teraz nie mam czasu poszukać a już raz to przerabiałem. Poszukaj na stronie GMS.pl instrukcji obsługi i porównaj czego nie ma w nowszym a jest w starszym. tam jeszcze był pdf z porównaniem wersji. Na pewno nowszy ma słabszy wzmacniacz i tuner radiowy nieco gorszy (mimo że Philips w obu to coś tam zmienili) to akurat wiem od gościa co sprzedaje bo z nim rozmawiałem.
[ Dodano: Sro Lut 24, 2016 11:38 ]
brak pilota i gorsza regulacja podświetlenia w nowym. I coś mi świta że któryś miał matowy ekran a drugi błyszczący ale nie wiem który
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum