Witam. No i chyba już jest OK Był zaśniedziały przewód przy termometrze zewnętrznym, który pokazywał -30 . Oczyściłem zaizolowałem i wskazanie temp. działa, a co najważniejsze przestało mi cały czas hajcować ogrzewanie. Nie przypuszczałem że ten termometr ma wpływ na ogrzewanie w kabinie.. Dzięki wszystkim za rady ,przydały się....dzięki
A tak zapytam, czy wraz z źle działającym czujnikiem temperatury zewnętrznej nie miałeś problemów z losowym niedziałaniem kierunkowskazów w zderzaq ? U mnie występuje ten problem, wtyczki przy żarówkach pryskałem ale nic nie dało, jak tylko jest bardziej wilgotno to żarówki zgłaszają swoje niedziałanie ... po czym samoczynnie wszystko się naprawia czasami po 30 sekundach czasami po 1 dniu
Za zimno żeby zderzak demontować i się babrać pod blokiem w naprawę, trzeba dać zarobić za jakiś czas mechanikowi ....
Nie nic się nie działo, tylko ogrzewanie i wskazanie temp -30.Myślę że u Ciebie coś nie łączy na stykach może gdzieś jakaś kostka robi zwarcie przy wilgoci . Miałem kiedyś coś takiego jak czyściłem nawiewy pianką i naleciało mi do modułu świateł (włącznik świateł po lewej stronie pod deską). Po czasie odparowało i było ok. Może tam coś się dzieje.
Kostki psikane kontaktem ... Kierunki co jakiś czas robią sobie wolne i potrafią np przez 10 min nie działać (oba lub dowolny jeden kierunek w zderzaq) po czym nagle wszystko wraca do normy i działa prawidłowo przez tydzień/miesiąc ... mam teorię że ich działanie zależy od pogody, ewentualnie dni płodnych co szóstej, szczerbatej mieszkanki planety Ziemia
bardzo podobne kostki są w landroverze i mnie spotkało takie coś, że wariowała żarówka a potem jeden z pinów w tej fajce przestał przewodzić, w środku tam gdzie jest w plastiku wtopiony, nie wiem co się tam mogło stać.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Za kilka tyg wybieram się do Sash997 na grubszą robotę to przy okazji zrobimy obczajówkę tej wiązki. Ja już 3 czujniki zmieniłem i w zasadzie co jesień/zimę mam podobne mecyje, po czym od wiosny do jesieni jest spokój
Punx, Z tymi kierunkowskazami obejrzyj jeszcze sobie styki w oprawce i stopkę żarówki. Ewentualnie dognij, wyczyść lub wymień. Miałem przypadki że losowo działał kierunkowskaz, styki w kostce były oczyszczone kontaktem wszystko wyglądało ok (i było nadal to samo). Powody były inne:
- zaśniedziała stopka samej żarówki
- gnijące, nie trzymające dobrze styki w gnieździe żarówki
- ukręcona, luźna podstawa żarówki która kręciła się niezależnie od bańki.
Pomaga bardzo na styki przesmarowanie smarem miedziowym; bardziej niż Kontakt
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Tak tez zrobiłem, kupiłem nowe żarówki, używane "fajki" do żarówek (od AdaskoC) i przy montaży przesmarowałem spody (styki) smarem miedziowym. Niestety rezultat żaden, jak było tak jest
Kontaktem psikałem do wtyczki całej wiązki zderzaka.
Punx, Z tymi kierunkowskazami masz problem tylko z przodu czy z tyłu też?. Jak czyszczenie styków, kostek nie pomogło, a problem dotyczy tylko przodu to się zastanawiam, czy nie masz gdzieś uszkodzonej wiązki np połatanej po wypadku przez jakiegoś partacza i poklejonej byle jaką taśmą. Znam paru takich "ekspertów"...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Tylko z przodu. Wiaka jest połatana Mechanik przy okazji naprawy węża od maglownicy z poziomu kanału robił sprawdzenie wiązki, psikał kontaktem wtyczkę nie znalazł nigdzie przerwy w izolacji. Zostawiam temat dla mojego naczelnego mechanika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum