sknerko, bardzo możliwe, ale ja mam garaż w domu, także jest te minimum 15* jak się z garażu wyjedzie,
też bede miał garaż tyle że obok domu
Rowan napisał/a:
także Webasto szybko zagrzeje i już cieplutko jest.
zazdroszczę ale jeszcze troche
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Gru 2008 Posty: 35 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 14:43
Chciałem zapytać czy każdy klimatronik ma funkcje testu...Czy nie jest wymagane webasto czy może cos innego? Próbowałem właśnie zrobić test na wyżej wymienione sposoby i nic Chyba, że coś źle robię...
Każdy ma funkcję testu uruchamiasz tak:
Test uruchamia się trzymając wciśniety przycisk Auto i "ludzik"( razem wciśnięte) i przekręcając kluczyk w pozycję drugą aż zaświecą sie kontrolki
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 16:10
Anna M., odnoszę wrażenie, że wszystko działa u Ciebie dobrze. Silnik zimny, na dworze zimno, a na panelu temp. masz ustawioną +16 lub więcej to przecież nawiew w trybie auto (to nie jest równoznaczne z econ) nie będzie mocno dmuchał. Jak się silnik trochę nagrzeje, to wentylacja zacznie być odczuwalna. Spróbuj, bezpośrednio po włączeniu klimy, ręcznie zwiększyć prędkość wentylatora (+ przy symbolu śmigiełka). Rzeczywiście nie odpali?
Witam
Mój nawiew dalej nie działa jak należy. Jak już wcześniej pisałam, gdy wsiadam do auta nastawiam odrazu nawiew na szybę, czyli na climatroniku wyświetla się automatycznie informacja, że wentylator nastawiony jest na maxa. Do miejsca pracy od domu mam okolo 2 km i dzisiaj przy 10-stopniowym mrozie wentylator odpalił w polowie drogi do pracy. Może waktycznie jak ktoś wcześnmiej pisał coś przymarza pod maską i jak silnik odrobine sie rozgrzeje wentylator się odpala.
gdy wsiadam do auta nastawiam odrazu nawiew na szybę, czyli na climatroniku wyświetla się automatycznie informacja, że wentylator nastawiony jest na maxa.
rozumiem naciskasz klawisz odparowania szyb?
Anna M. napisał/a:
Do miejsca pracy od domu mam okolo 2 km i dzisiaj przy 10-stopniowym mrozie wentylator odpalił w polowie drogi do pracy.
bez wciśnięcia przycisku odparowania szyb w moim też wystartował po ok 2km przy -9 stopni przy czym on startuje szybciej tylko, że wieje na baaardzo niskich obrotach i ja go usłyszałem jak łeb pod kierownice wsadziłem.
Co do przymarzania to nie pod maską tylko w środku w kabinie, tam jest parownik klimy i może być troche wilgoci przez to wentylator nie startuje pełnymi obrotami z automatu żeby nie szronić w nawiewach.
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam Anna_M i pozostałych. W moim roverku - patrz mój post w tym temacie, po wizycie u mechanika okazało się , że nie kontaktowała dobrze kostka znajdująca się w skrzynce bezpieczników w komorze silnika. Po otwarciu skrzynki bezpieczników, jest to pierwsza kostka, patrząc od strony przodu samochodu , na pokrywce skrzynki z opisem oznaczona symbolem wentylatora. Mechanik ją poruszył i zaczęło wszystko działać jak należy, dla pewności lekko pozaginał końcówki które wchodzą w gniazdo. W tej chwili działa wszystko bez zarzutu. Pozdrawiam.
czy ktoś może mi podać link(jeśli taki istnieje) lub informację gdzie jest wentylator wewnętrzny w R75 i jak go można wymontować??? objawy: na 2 i 3 biegu terkocze, podobnie jak samochód przechyla się na zakrętach ?!?
Wentylator znajduje sie w obudowie nagrzewnicy pod konsola środkową, jesli nagrzewnica uk i Eu jest taka sama to wentylator znajduje sie od prawej strony, tak przynajmniej jest w opisie wersji angielskiej.
Ściągnij obudowę nad nogami pasażera, wykrec schowek i zanurkuj pod deskę... Wentylator powinien być wkreciny od boku, mniej więcej na wysokości panelu klimatronica...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum