Wysłany: Wto Lip 26, 2016 13:27 Monitoring z podglądem na parking zewnętrzny i wejście
Chcielibyśmy w celu poprawy bezpieczeństwa zamontować monitoring na parking przed firmą oraz aby rejestrować kto wchodzi i wychodzi. Czy kamera 1,3mpx z full hd będzie dobra? Jak się sprawują takie kamerki w nocy? Czy to doświetlenie na podczerwień jest dostatecznie wyraźne?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 26, 2016 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym ci polecił już taką 2mpx są wystarczające i na zewnątrz to takie kompaktowe będą lepsze, w nocy spokojnie sobie dają rady, ogólnie w porównaniu od analogowych to jest przepaść Myślę że lepiej trochę więcej wydać teraz i mieć coś naprawdę solidnego i konkretnej jakości.
Fajny wątek, bo też się nad czymś takim zastanawiam, to chętnie poczytam i się douczę.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Z doświadczenia polecić mogę kamery Ubiquiti. Model AirCam w najtańszej wersji do montażu na zewnątrz można mieć za ok. 350-400 zł za sztukę (są też zestawy po 3 szt., jednostkowo jest wtedy taniej).
Jeśli kamerkę chcecie mieć tylko jedną i zaoszczędzić na NVR (który kosztuje w granicach 1400 zł) to można wziąć AirCam UVC za ok. 600 zł z wbudowanym czytnikiem microSD, w który wrzucamy kartę, na której archiwizowany będzie zapis, a dostęp jest przez panel www kamery lub dołączone oprogramowanie.
Co prawda nie mają rozdzielczości FHD, a "tylko" HD (1280x720) kodowane w H.254, niemniej jakość obrazu w porównaniu z innymi w podobnych cenach jest doskonała. Do tego są kompletne - kamera w hermetycznej obudowie do montażu na zewnątrz z uchwytem lub opcją bezpośrednio do ściany i zasilanie przez PoE. Kupujesz, podłączasz i po prostu działa.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum