A ja muszę powiedzieć, że przez pierwsze pół roku posiadania samochodu tryb AUTO działał znakomicie, a teraz to porażka, nie można u mnie ustawić optymalnej temperatury. 19 za zimno, 21 za gorąco. Do tego jak zostawię tryb AUTO to w samochodzie marnie się nagrzewa, muszę wszystko ręcznie regulować i tylko robi się w miarę jak nawiew jest ustawiony na stopy i szybę. Wymieniłem czujniki temperatury, nagrzewnice, silniczki regulujące klapki i panel sterowania i non stop to samo, a na początku posiadania auta było znakomicie.
Teraz mam dodatkowo Peugeot i tak działa cudownie. Cały czas ustawiony tym AUTO i nic mnie nie interesuje. W Roverze też tak było przez pierwsze pół roku.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 02, 2016 07:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To przenieś czujnik temperatury z pod deski na wysokości kolan na swoje stopy, wtedy Klima automatyczna bedzie wiedziała jaka jest Twoja temperatura stop.
Ciężko utrzymać jednakowa temperaturę w calej kabinie na jednakowym poziomie, kiedy masz jeden czujnik na środku i nie chcesz sobie móżdżka ugotowac
Wyczyśćcie sobie nagrzewnice i dobra klima sprawna wtedy wszystko zadziała jak trzeba wiem bo jeździłem z zdechnietą klimą i auto działało jak by chciało a nie mogło a teraz mam jak pisze MD szybko ciepło i nie parzy w stopy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Hehe, wygląda na to, że po raz kolejny przyczepiłem się do czegoś co działa prawidłowo. To auto nie przestaje mnie zadziwiać
Generalnie moje czepialstwo wynikało z tego, że w żadnym aucie nie spotkałem się z taką dystrybucją powietrza w trybie auto.
Nie mniej jednak po zamknięciu pokrętła pod środkowymi nawiewami jest już wszystko ok. Auto w ogóle nagrzewa się bardzo szybko, poprzedniej zimy nie miałem żadnych problemów, mam nadzieję że teraz będzie podobnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum