Wysłany: Nie Gru 18, 2016 19:56 [Rover 45] Czy grill od MG ZS pasuje do R45?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Cześć
Chciałbym w swoim Roverku wykonać małą modyfikację i stąd moje pytanie do Was, czy można zamontować kratkę z grilla MG ZS do grilla Rovera 45 wcześniej wymontowując jego wkładkę w pionowe pasy?
I moje drugie pytanie, czy plastikową czarną wstawkę poniżej grilla, między światłami przeciwmgłowymi da się wyjąć i zastąpić chromowaną kratką? gdzieś można takową kupić? Ktoś próbował takiej modyfikacji?
Na przykładzie R25 chodzi mi o taki efekt:
Za porady z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 18, 2016 19:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak, właśnie te siatki chciałbym przeszczepić do swojego 45. I o to mi chodzi czy da się te siatki zamontować w Roverku 45, jedną w oryginalny grill R45 a drugą w zderzak?
Co do tej plastikowej części w zderzaku, chciałem się z ojcem wymienić, plastik za kratkę i mówił, że są inne mocowania, mimo, że oba zderzaki niby z R45, nie z MG.. musiałbym sam sprawdzić.
Tak wygląda u nas.
Ta siatka występowała chyba też w 45 z silnikami V6.
Nawet jak mocowania będą inne to wielkiej filozofii pewnie nie będzie by to pod pasować.
A nie myślałeś o grillu z poliftowego ZS ?
U brata coś takiego pasowaliśmy i całkiem fajnie to wygląda, choć w jego przypadku będziemy także przemalowywać chromy w kolor nadwozia.
Tak to wygląda :
Sorki za jakość, tylko takie zdjęcie mam.
Grill z polifta dodaje jeszcze bardziej agresywności przodowi.
Dzięki za rady
Oglądałem jak to wygląda w moim roverku i faktycznie z siatką na dole nie powinno być problemu, co do grilla to u Twojego brata Excalibure faktycznie rasowo wygląda, ja jednak chcę bardziej pójść w podkreślenie elegancji, i stąd siatki jak w Bentleyu Continentalu który z przodu mi przypomina Rovera, ach ta brytyjska szkoła designu.
Zakupiłem grill z przedliftu MG ZS a jak mówił Remigiusz, faktycznie okazało się że żeberka trzeba będzie wyłamać.
Cześć Dzisiaj przyszedł grill z MG i nie mogłem się nie powstrzymać od roboty, już wszystko jest na swoim miejscu.
Ostatecznie zdecydowałem się wstawić grill MG jak jest, bez żadnych przeróbek w grillu oryginalnym jak planowałem.
Natomiast w zderzaku zamontowałem siatkę tuningową, tak to wszystko wygląda. Ja jestem bardzo zadowolony, ocenę pozostawiam Wam
Ostatnio zmieniony przez pawlovsky Sro Gru 21, 2016 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Jak dasz ramkę w kolor budy to bedzie ok, natomiast co do zderzaka pokusilbym sie poszukać siatki ze zderzaka od ZT, rozmiar powinien przypasować a mialbys ten sam wzor
Pisałeś, że chciałeś pójść w stronę elegancji, to pozostań przy tym, bo teraz to rzeczywiście średnio to wygląda.
Z wycięciem żeberek w grillu nie ma dużo roboty ( ostatnio mi się jeden z czopów blokujących maskę zaciął i musiałem wyciąć pare żeberek by dostać się do mechanizmu )
Efekt na pewno będzie lepszy.
I czegoś tu nie rozumiem. Chciałeś zostawić grill w takim kolorze czy go pomalować, a nie wspomniałeś o tym ?
dzięki za opinie,
tak, oryginalny pomysł taki jest żeby wyłamać żeberka i w oryginalny Roverowy grill wstawić siatkę. Jednak dziś gdy przyszedł grill MG i zobaczyłem w jak dobrym jest stanie postanowiłem go wstawić żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało.
Gdy będę mieć więcej czasu to pokombinuję jak tę siatkę wstawić tak jak chciałem i jak chyba jednak będzie najlepiej.
Korzystając z okazji, by nie smiecić niepotrzebnie forum pobawiłem się trochę gimpem i złożyłem 3 opcje na jakie mógłbym się zdecydować.. pytanie która najlepsza ?
1. Grill bez malowania chromów plus chromowane lusterka.
Jak dla mnie wersja druga, chromowane lusterka odciągają uwagę od grilla, natomiast chromy pod reflektorami fajnie go podkreślają czego brakuje mi w wersji trzeciej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum