Już załapałem jak podał longer86 w swoim poście. Nie spojrzałem tak daleko w schemat
W sumie to jest to samo co z BCU C0660/46. Nie wiem tylko czy nie łatwiejszy dostęp do kostki w BCU jak do tej którą wskazałeś.
W sumie to nie jest to jakieś skomplikowane do wykonania. Może też takie coś zrobię. A gdyby pójść dalej i połączyć to z modułem świateł ( na zabezpieczeniu diodowym) i zrobić coś w rodzaju "Welcome light" jak w BMW ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ale to już dodatkowy moduł w aucie. Chciałbym to zrobić zachowując obecną ilość, wspomóc się jedynie jakimś zabezpieczeniem w przypadku gdy światła świecą a ja otwieram drzwi...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Tak, ok, tylko przy Twoim rozwiązaniu, powiedzmy mając drl za każdym razem zapalały by Ci sie swiatla po otwarciu drzwi. Maly dodatkowy moduł byłby na tyle niewielki ze zmieściłby sie pewnie w lsm, a welcome light dzisiaj by tylko czasowo po sygnale z pilota
Nie no. Ideą WL jest przywitanie Cię, kiedy podchodzisz do auta i go otwierasz pilotem
Otwieranie drzwi i zapalanie świateł w związku z tą czynnością mija się z celem, bo wyglądałoby to idiotycznie Także ten pomysł odpada...
Wysłany: Nie Lut 19, 2017 13:56
MaReK napisał/a:
W sumie to jest to samo co z BCU C0660/46. Nie wiem tylko czy nie łatwiejszy dostęp do kostki w BCU jak do tej którą wskazałeś.
to jest ta kostka z której korzysta się do zasilania lusterka fotochromatycznego i jest do niej łatwy dostęp , jest opisana na forum ,nikt nie korzysta z BCU przy montażu lusterka , chociaż to jest do wyboru.
No fajnie, tylko te dywaniki gumowe wyglądają strasznie To pewnie jakieś uniwersale? Ja mam od kierowcy dziurawy, ale nie mogę nigdzie namierzyć jakiś rozsądnych nowych...
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Czw Mar 02, 2017 10:13
MaReK napisał/a:
No fajnie, tylko te dywaniki gumowe wyglądają strasznie To pewnie jakieś uniwersale?
Do poliftów były często takie Leży u mnie komplet czy dwa
MaReK napisał/a:
Ja mam od kierowcy dziurawy, ale nie mogę nigdzie namierzyć jakiś rozsądnych nowych...
Gumowych potrzebujesz oryginałów przedlift?
[ Dodano: Czw Mar 02, 2017 10:13 ]
staniapl napisał/a:
Kupione 2 x lampki do podświetlenia rejestracji (najtańsze na allegro) bodajże do Passeratti z przesyłką 26 zł.
Co prawda nie widać jak te podświetlenie wygląda, więc estetyka nie jest tak ważna. Ale wystarczyło kupić po 5zł podświetlenie schowka lub bagażnika(sedan) z R75 i by wyszło taniej, oraz estetyczniej. Bo z 75 lampki są na zatrzask
Ale fakt, efekt super. Pasuje do 75 i nie ma AgroTjuningu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum