Dzieje sie tak od początku ? Czy moze myłeś silnik albo cos grzebałeś ostatnio ?
Przepraszam że wciełem się wam w równie poważny problem ale jestem od nie dawna i jeszcze nie potrafię się dobrze poruszać po forum . Tak się dzieje od początku u mnie a jestem posiadaczem R75 miesiąc więc nie wiem jak u byłego właścićela .
Lajtowo ja sam jestem tu od niedawna i zeby to ogarnac tez mialem problem powiedz mi czy jak spali ci sie ten bezpiecznik to da sie odpalic samochod czy nie bardzo ?
Musisz dokładnie sprawdzic wiązke kabli ktora idzie to tego bezpiecznika oraz sprawdz jaki orginalnie powinien byc tam bezpiecznik powinno pisac na odwrocie tego plastiku ktorym zamykasz puszke z bezpiecznikami
Przepraszam ale nie mogłem się wczoraj zalogować ,spędziłem trochę czasu pod maską silnika ale znalazłem uszkodzenie ! otóż kabel od czujnika położenia wałka rozrządu dostał przebicie do masy ale ten kabel który wychodzi z instalacji a nie przy samym czujniku ,po ustaleniu że to jest ta usterka obciąłem kabel przed wtyczką na tyle aby móc połączyć zastąpionym i tak samo na drugim końcu od strony skrzynki bezpieczników połączyłem oba końce nowym kablem i zadziałało ,teraz muszę rozpruć osłony kabli i połączyć to fachowo aby nie wyglądało to na prowizorkę tylko na fachowe połączenie , może nasze uwagi jakie zawarliśmy na postach przydadzą się innym kolegą .Dziękuje za zainteresowanie moim problemem i mam nadzieje że popiszemy jaszcze nie raz na forum oby tylko nie o problemach z naszymi autkami .
Problem został rozwiazany padł wtryskiwacz na czwartym cylindrze i jak sie nagrzał to cale paliwo leciało na przelew i nie mogł złapać cisnienia paliwa zeby podac paliwo a kłopoty na zimnym to po prostu spalona świeca żarowa jeśli ma ktos pojecie jak zainstalowac sterowniki do kabla obd tego ze strony toaf to prosze o pomoc a za tą udzieloną mi do tej pory wielkie Dzieki !
[Witam problem jaki powstał miał miejsce w niedzielę w trasie jechałem i nagle spadł z obrotów i zgasł , ponowny rozruch był dopiero po czterokrotnym kręceniu i odpalił objawów żadnych nie było check się nie zapalił nic moc niespadła tylko później podjechałem na stację paliw i było ciężko uruchomić. na drugi dzień rano pięknie odpalił ale tylko silnik się rozgrzał TO SAMO o co chodzi w czym może być problem proszę was o pomoc].
[ Dodano: Pon Mar 06, 2017 20:37 ] sTERYD,
[Witam problem jaki powstał miał miejsce w niedzielę w trasie jechałem i nagle spadł z obrotów i zgasł , ponowny rozruch był dopiero po czterokrotnym kręceniu i odpalił objawów żadnych nie było check się nie zapalił nic moc niespadła tylko później podjechałem na stację paliw i było ciężko uruchomić. na drugi dzień rano pięknie odpalił ale tylko silnik się rozgrzał TO SAMO o co chodzi w czym może być problem proszę was o pomoc].
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum