Wysłany: Pon Lip 24, 2017 18:53 [R75] woda w samochodzie
Podbijam do tematu..mam ten sam problem z wodą po każdym deszczu i zauważyłem ze nie mam tej uszczelki idącej od pompki sprzęgła.Gdzie można taką dostać albo jak ją zastąpić?
Wiesz co, ja też miałem ten problem. Po każdym deszczu za pomocą szmatki wsadzanej w szczelinę pod siedzeniem kierowcy wyciskałem od ciorta wody. Wkurzyłem się i doszedłem o co chodzi. Też nie miałem tej uszczelki. Nawaliłem tam fuuul silikonu i mam spokój. Nie wiem jak będzie trzeba się tam dostać to się go zerwie chyba. Grunt że pomogło
arleta90, Ja chyba rozwiązałem swój problem z wodą na rolecie po każdym mocniejszym deszczu. Zrobiłem test i okazało się że woda przechodzi pomiędzy szybą klapy a uszczelką tą na górze szyby. Nie wiem czy dobrze myśle, ale szyba tylna w dolnej części po bokach ma otwory. Są to chyba odpływy. I one mogły w środku przyrdzewieć blokując wodzie odpływ. Ale to tylko przypuszczenia
Moja naprawa polegała na dorwaniu się do silikonu. Akurat miałem pod ręką technicqll czy jakoś tam do reflektów. Wrzuciłem go do małej strzykawki z cienkim dziubkiem i bardzo cienką kreską zapodałem pomiędzy uszczelkę a szybę. Dla pewności od spodu też dałem. Światło stop bardzo łatwo się wysuwa. Wystarczy po bokach lampy najlepiej płaskim śrubokrętem wcisnąć i wysunąc ku dołowi.
Jak narazie sucho
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum