Wysłany: Nie Paź 29, 2017 14:47 [R75/ZT] - Brak informacji na małym LCD w module IKE
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
Dawno mnie nie było na forum, ale to świadczy o tym iż zakup Rover 75 był dobrym wyborem. Mimo upływu ponad 8 lat nadal jeżdżę tym samy autem. Wracając jednak do tematu, po próbie skasowania inspekcji poprzez oprogramowanie TOAF pojawił się problem: brak wskazań stanu kilometrów oraz temperatury na wyświetlaczu. Widoczne jest samo podświetlenie.
Szukając na forum rozwiązania znalazłem tylko ten artykuł. Jeżeli ktoś już spotkał się z takim problemem, proszę o pomoc. Zdjęcie wyświetlacza w załączniku.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 14:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Koder [Usunięty]
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 15:41
Witam Kolego.
Co prawda nie potrafię Ci pomóc, ale mam prośbę.
Spróbuj odblokować klawisz z przecinkiem (to ten na lewo od kropki) dużo łatwiej się wtedy czyta tekst i łatwiej jest go zrozumieć.
Zerknij chociażby na temat swojego postu: "Brak wskazań licznika stanu kilometrów temperatury zewn."
Gdzie masz licznik stanu kilometrów temperatury?
hehe
Pozdrawiam.
trebron, takie pytanie: masz webasto? Jeśli masz to spróbuj odpiąć od niego wtyczkę z zasilaniem i wtedy spróbuj zakodować IKE jeszcze raz.
Miałem onegdaj przypadek, że od głupiejącego sterownika webasto działy się różne magiczne rzeczy, w tym też szalało IKE. Może przy kasowaniu inspekcji coś poszło nie tak właśnie przez to i teraz z tego samego powodu nie jest możliwe przywrócenie backupu.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Jaką masz wersję CI w programie TOAF jak połączysz się z modułem IKE?
Masz wersję z LCD czy z ikonami, bo słabo tu widzę? Jeśli nie znajdziesz na dysku backupu, to napisz, podeślemy sprawny plik do wrzucenia.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
W moim przypadku folder "AppData" był niewidoczny, dopiero po zaznaczeniu opcji "ukryte elementy" miałem do niego dostęp.
Wcześniej backup robiłem z kopi które sam tworzyłem. Dopiero po informacji, którą przesłał R75 dowiedziałem się, gdzie tak faktycznie z automatu zapisywane są wszystkie backupy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum