Na taki pomysł ktoś na pewno wpadł już wcześniej ale nigdzie nie znalazłem takiego tematu - czy malował ktoś grill w R75 przed liftem - jak wiecie środek jest szary - do niczego to nie pasuje - chromów jest już dużo i myślałem nad pomalowaniem go na czarno - czy ktoś może wykonywał już coś takiego i może pochwalić się efektami? czy jest możliwość zdjęcia samego loga aby łatwiej było malować? W roverze przed liftem jest dużo czarnych elementów - progi, wykończenie drzwi, dolna osłona chłodnicy - u mnie dodatkowo dochodzą soczewki, które mają w środku czarne wykończenie i felgi z czarnym wykończeniem i myślę, że to wszystko mogło by się fajnie zgrać ale fajnie byłoby zobaczyć takie wykonanie przed robotą...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 13, 2016 21:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja kupiłem auto już z pomalowanym grillem na czarno który się łuszczył i z boku wyglądało to tak
Zapewne ktoś słabo drapał i żałował na podkład.
Tego lata kupiłem podkład do plastików oraz czarny błyszczący i wygląda to teraz tak
Musiałem malować go 2 razy bo się pierwszy raz !@!$#@ło. Na początku wydrapałem elegancko papierem ten czarny do siwego potem założyłem 3 cienkie warstwy podkładu w odstępach ok 15/20min potem chyba 3 cienkie warstwy czarnego niestety przy ostatnim razie pojawiły się bąble bo rozpuszczalniki z farby spowodowały że zaczęła odchodzić warstwa siwa oryginalna której papierem nie szło wyczyścić. Musiałem świeżą farbę wyczyścić żeby pozbyć się bąbli no to wziąłem rozpuszczalnik i o dziwo zaczęła ładnie schodzić ta siwa ori trzeba było tylko ściereczką przetrzeć z rozpuszczalnikiem i praktycznie samo zeszło. A ja się głupi pół dnia męczyłem skrobiąc papierkiem i nożem. Dlatego teraz bym ci radził rozpuszczalnikiem do gołego plastiku oczywiście oklejanie podkład i czarny powinieneś się nawet w 3 godziny wyrobić
Ostatnio zmieniony przez adam_26 Nie Lis 12, 2017 09:31, w całości zmieniany 1 raz
mój jak na 4 lata i uwaga nic nie odpada i się nie łuszczy to spędziłem godzinkę na papierze ściernym na drewnianym klocku który mieścił się pomiędzy żeberka. następnie benzyna ekstrakcyjna i przetarłem żeby pozbyć się resztek po szlifowaniu.
gril oklejony taśmą malarską tak samo jak i znaczek
Na to poszły 2 warstwy czarnego matu RAL 9011 lub 9005 nie pamiętam(we wnętrzu do plastików na pewno używałem 9011) i odpukać nic nie odchodzi, znosi boje z myjką ciśnieniową zimowe trudy koszt wykonania był znikomy i niby to mały detal, ale w końcu jakoś się to prezentuje, bo szary plastik jest beznadziejny
Ja malowałem matem w sprayu jak longer ale kamyczki w czasie jazdy zrobiły swoje i już jest sporo siwych kropek na grillu. Mam zamiar poprawić to na wiosnę ale dodam jeszcze na koniec lakier bezbarwny mat żeby czarne nie schodziło tak łatwo
są chromowane grille gotowe Markzo taki ma i taki bym chciał, ale widziałem też grill z takimi nakładkami chromowanymi wyglądał ciekawie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A 'malował' ktoś farbą typu chrom albo dał do galwanizacji?
Ostatnio sprawdzałem temat, kupiłem taką farbkę i efekt zero. Na zakrętce złote lustro, można się przejrzeć, a efekt po malowaniu po prostu coś jak złote felgi subaru, niby połysk, ale przejrzeć się w tym nie idzie. Taki "crom w szpreju" to wyjdzie to samo co srebrzanka i na to błyszczący klar.
sknerko, miałem listwę właśnie tego rodzaju na tylnym zderzaku w R200 (fabryczna się zniszczyła). Niestety, jedna zima dała jej radę i wyglądało to paskudnie.
MD, to kupiłes jakąs tandetę bo szwagier miał takie listwy w BMW sprzedał auto chyba 2 lata temu i wczoraj widziałem jego BMW (sprzedał u nas po sąsiedzku) chromy jak były tak są do dziś
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum