Wysłany: Wto Sty 09, 2018 19:28 [Rover 220SDi] Problem z paskiem klinowym
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam szanownych kolegów, dawno mnie tutaj nie było
Podczas powrotu z wycieczki, zaczął mi się strzępić pasek klinowy. Dojechałem do domu i mechanik na podstawie paska, który miałem kupił nowy i założył.
Miałem dzień spokoju, a teraz pasek piszczy jak oszalały. W dodatku, zaczęły pojawiać się dziwne odgłosy (t: 3sek i 6sek)
https://www.youtube.com/watch?v=sVVnZxnjTA4
Logicznym wydaje się wizyta u mechanika, ale mój mechanik stwierdził, że to już stary samochód i nie ma co przy nim grzebać, czyt. szkoda mu czasu na mój samochód.
Zanim ogarnę kogoś innego, chciałbym zapytać kolegów, czy ktoś spotkał się z podobnym odgłosem?
Pozdrawiam serdecznie, Leon.
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 09, 2018 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
predatoraf, Pewnie nowy napinacz paska sie klania. Jak dzwinie na nowym pasku piszczy to bedzie napinacz, mialem to samo, choc mi paska nie jalo tylko pasek wysokoszyc z napinacza
I zmien sobie mechanika
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Dzięki
Kupiłem już napinacz i mam nadzieję, że to on szaleje pod maską. Jeżeli będzie inaczej, to będę szukał dalej.
[ Dodano: Pią Mar 02, 2018 10:53 ]
Witajcie Tydzień temu wróciłem z Zabrza, gdzie miałem możliwość zwiedzenia min. Głównej Kluczowej Sztolni Dziedzicznej, również poza turystyczną częścią
[ Dodano: Nie Mar 11, 2018 18:49 ]
Witam
W dzisiejszym odcinku opowiem Wam nieco o swoim sprzęcie, którego używam podczas eksploracji opuszczonych kopalni
https://www.youtube.com/watch?v=FU2OYkKr3I4
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum