Nie jest nigdzie napisane ze to olej syntetyczny, opisany jest na stronie producenta jako "Synthetic Technology" wiec moze to byc olej z domieszka bazy syntetycznej lub hydrokrakowany oleje syntetyczne opisane sa jako "100% synthetic lubricant" lub podobnie . Do Rovera Elf zaleca olej Tranself TRX 75W-80. To w zasadzie ten sam olej co TransELF NFP 75W80 tez opisany ze niby w technologi syntetycznej. Ma taka sama klase GL4+ taka sama lepkosc, identyczne same wlasciwosci fizyczne (sprawdzalem w kartach produktu) i oznaczone jako EP " extreme pressure" czyli maja ten sam pakiet dodatkow do skrzyn pracujacych w pod wiekszym obciazeniem. TRX i NFP sa w zaleznosci od modelu auta stosowane w Renaultach ,nie wiem o co dokladnie chodzi, jak pracowalem w serwisie tej marki to mielismy tylko jeden TRX, moze to jakas nowsza spec. Teoretycznie dwa takie same oleje ,moga sie roznic jakims dodatkiem ktory w przypadku skrzyni Rovera nie bedzie mial znaczenia, a w przypadku nowszych skrzyn Renault bedzie mial. Wszystko teraz robi sie taniej i gorzej jakosciowo niz kiedys i to specjalne oleje trzymaja wszystko jakos oki (silniki,skrzynie). Moim zdaniem olej bedzie
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 11:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
panowie a czy wymiana oleju w R200 wiąże się tylko z odkręceniem śrubki i wydaleniem starego, pożniej zalanie nowego oleju w wlew pod filtrem powietrza?
bo kiedys coś czytałem na forum ze dodatkowo jakąś śrubę odpowietrzającą trzeba odkręcic i szczerze wam powiem ze nie wiem o co chodzi z tym.
bo kiedys coś czytałem na forum ze dodatkowo jakąś śrubę odpowietrzającą trzeba odkręcic i szczerze wam powiem ze nie wiem o co chodzi z tym.
Nic nie trzeba odpowietrzac, poprostu czasem komus jest wygodniej napelnic skrzynie przez otwor odpowietrzajacy skrzynie ,a czasem przez korek kontrolny poziomu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum