Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 20:30 Lista użytkowników forum
Witam,
Spojrzałem na liczbę zarejestrowanych użytkowników i "oko mi zbielało"
W związku z tym mam "takiego pomysła", żeby zaktualizować tę listę, bo większość to pewnie już "martwe dusze".
Może po miesiącu (np.) funkcjonowania Forum usunąć z listy userów tych, którzy ani razu Forum nie odwiedzili? Jest nadzieja, że wtedy dane byłyby w miarę aktualne.
W związku z tym mam "takiego pomysła", żeby zaktualizować tę listę, bo większość to pewnie już "martwe dusze".
Może po miesiącu (np.) funkcjonowania Forum usunąć z listy userów tych, którzy ani razu Forum nie odwiedzili? Jest nadzieja, że wtedy dane byłyby w miarę aktualne.
Właśnie taki jest plan.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
taka sugestia - czy Klubowicze nie powinni byc jakos "wyroznieni" na forum - mam na mysli np. klubowe logo obok nicka? Tak to funkcjonuje na wielu forach...
czy Klubowicze nie powinni byc jakos "wyroznieni" na forum
Myślałem o tym. Klubowicz będzie mieć przypisaną rangę personalną "klubowicz".
Stanie się to jednak dopiero po weryfikacji klubowiczów (niedawno upłynął termin płatności składki na ten rok).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Klubowicz będzie mieć przypisaną rangę personalną "klubowicz".
Stanie się to jednak dopiero po weryfikacji klubowiczów (niedawno upłynął termin płatności składki na ten rok).
i slusznie - po weryfikacji to powinno mieć miejsce...
Rozumiem, że ranga może przekładać się na oznaczenie graficzne? (np. logo klubu). Oczywiscie zdecydowanie mniejsze niz Twoj avatar
pozdr
[ Dodano: Wto Kwi 03, 2007 11:19 am ]
i jeszcze jeden temat poz rozwage - czy podforum klubowe nie powinno byc dostepne wylacznie dla klubowiczow...?
myslalem o jednym podforum: "Forum klubowym" w "Sprawach klubowych".
Tak, by mozna bylo toczyc dyskusje wsrod osob rzeczywiscie zaangazowanych i zainteresowanych zyciem klubu. Szczere rozmowy bez wyciagania ewentualnych niesnasek na zewnatrz. To sie szczegolnie przydaje przy rzeczach organizacyjnych.
Miałem plany utworzyć ukryty kącik dla zarządu i Komisji rewizyjnej, w którym na zewnątrz nie wychodziłyby żadne ważne sprawy.
Nie widzę sensu zabraniania sympatykom dyskutowania o sprawach Klubu.
Tym sposobem, jeśli ktoś będzie miał tzw. parcie na pokazanie się, to będzie wciskał swoje fotki, gdzie popadnie i sprawdzą się czarne proroctwa, że powstanie śmietnik.
Można zabronic wstawiania fotek gdzie popadnie, tzn. zezwalać na fotki tylko w pewnych kącikach.
na razie jednak musze przyznac, ze sie gubie w rozbudowanej strukturze forow... Dajmy na to:
"Forum Klubu ROVERki.pl Strona Główna » Sprawy organizacyjne i towarzyskie » Sprawy klubowe » Forum klubowe" uffff
Jak rozumiem o sprawach klubowych dyskutuje sie az w 3 aspektach:
- ogolnych
- dotyczacych stron www
- dotyczacych samego forum...
Czy jak zintegrujemy forum z www to ta struktura sie zmieni? watki zostana przesuniete?
Z tego braku zrozumienia wynikla tez moja sugestia. Oczywiscie nie chce odcinac sympatykow od topicow zwiazanych z samym funkcjonowaniem forum czy tez stron www.
Najbardziej logiczne wydaje sie zatem ograniczenie podforum "Ogolnego" do klubowiczow... I o to chyba warto zapytac? Czy ktos chcialby sie do tego ustosunkowac zanim zrobie ankiete? Czekam - ide cos zjesc
bo ja widze sens w tym, by o sprawach klubu jako instytucji decydowali jednak klubowicze
Przecież nikt z sympatyków nie decyduje jedynie przedstawia swoją opinię.
w tej chwili to nie ma problema, bo nie ma tematow zapalnych...
ale takie sie moga pojawic, uwierz
I nie to, ze jestem za zamknieciem tego konkretnego podforum (czy jako to sie nazywa) dla sympatykow. Jak dla mnie moze to byc wydzielone cos, gdzie w razie sytuacji zapalnej bedziemy dyskutowac co ze stowarzyszeniem, co ze zlotem, co z kasa, etc...
A i owszem... aspiracje mam Więc pewnie zgłosze się niebawem w tej sprawie...
Tymczasem pozdrawiam... czas trochę popracować... bo mnie Burmistrz z roboty wywali
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 13:54
Irek napisał/a:
I nie to, ze jestem za zamknieciem tego konkretnego podforum (czy jako to sie nazywa) dla sympatykow. Jak dla mnie moze to byc wydzielone cos, gdzie w razie sytuacji zapalnej bedziemy dyskutowac co ze stowarzyszeniem, co ze zlotem, co z kasa, etc...
Rozumiem, ale w tym przypadku nie nalezy zamykac tego forum dla sympatykow tylko stworzyc osobne, zamkniete dla sympatyków, gdzie będzie można rozmawiać o ważnych decydujacych dla klubu sprawach.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum