W zeszłym tygodniu czyściłem kolektor i przy okazji wymieniłem komplet uszczelek. Prostokątne dostałem u "Niedziałka" 7zł/szt. Okrągłe były niedostępne, w serwisie BMW dostałem je za 10zł/szt ~ 65zł/komplet.
Pozdrawiam.
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 12:20
krist napisał/a:
prostokątne dostałem u "Niedziałka" 7zł/szt. Okrągłe były niedostępne, w serwisie BMW dostałem je za 10zł/szt ~ 65zł/komplet.
Ja niestety byłem zmuszony do zakupu u lichwiarza sprzedającego części do BMW na allegro, a dokładnie kupiłem u niego w Sopocie. Dlatego cena 96zł komplet. Nie miałem wyjścia bo zależało mi na czasie, a nigdzie indziej nie mieli.
Mechanik powiedzial ze sa tacy co i latami jezdza z peknieciami kolektora a przy najblizszej okazji mi to naprawi,chyba sklei a wie ktos ile nowy kolektor moze kosztowac ? bo na allegro jest pelno uzywek za ok 100 zl
Pozwolę sobie odgrzebać kolejny temat, bo mam pytanie do niego pasujące... Jak widać na poniższym zdjęciu, jedna śruba mocująca kolektor ma urwany łeb. Dwóch innych nie da się dokręcić - chodzą luźno. Czy żeby to naprawić będę musiał wymienić pokrywę zaworów, czy też gniazda tych śrub da się jakoś wymienić?
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pon Lip 16, 2018 07:35
miniver, te śruby już coraz częściej trafiają się że pękają, myślę że ze starości i któregoś już z kolei odkręcania i dokręcania.
Jeśli obracają się luźno to zazwyczaj pękła gdzieś w połowie(gwint śmiało wykręcisz) jeśli nie ma główki to pękła na samym końcu i tu również gwint wykręcisz. Raczej same śruby do wymiany, niż pokrywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum