nie mozesz ... brak homologacji + możliwe zniszczenie odblasków i popalenie kostek od instalacji. Pozatym nie wiem czy w R75 nie ma po drodze elektroniki sterującej i "czuwającej" nad sprawnością instalacji, która również może ulec uszkodzeniu. Chcesz lepsze światła, to albo zmień na soczewki lub ksenony, a najlepiej zacznij od sprawdzenia stanu luster, napięcia na żarówkach (moze przekaźnik już ma powypalane styki) no i mozesz zastosować jakieś żarówki o wyższej wydajności ale takiej samej mocy.
Jeszcze chciałem dodać że dla wersji po lifcie światła:
drogowe: H9 65W
halogeny H11
Katalog philipsa niestety nie ma racji podając że H1 było do 2005 r. a niestety bo sugerując się ich wytycznymi kupiłem porządne żarówki nightbreake i leża na półce
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 01:25 [R75] Światła mijania - żarówki
jestem w szoku czytając informację ,że pozycyjne żarówki z tyłu to w5w...to ja mam chyba jakiś INNE auto... bo w5w to mam ,ale w postojowych z przodu ,a z tyłu bodajże P21Y,czy jakoś takw każdym bądz razie podobne do przeciwmgielnych ,cofania i kierunków,ale na pewno nie W5W...ciekawa sprawa ,bo w informacji z innych żródeł też wyczytałem w5w...
Panowie czy na pewno w przedliftowych autach mamy H7 i H1? Bo nie kumam tego co pisze instrukcja:
mijania - H7
światła drogowe (halogenowe mijania) - H1
To kurde H1 drogowe czy mijania?
Mam pytanie trochę odbiegające od tego tematu, ale nie znalazłem nic podobnego, czy u Was też podczas jazdy na przeciwmgłowych po załączeniu świateł drogowych (długich) gasną halogeny?
Dokładnie tak jak chłopaki wyżej, H7 jest do świateł mijania. Jak już wymieniasz to ogarnij na jakieś lepsze i nie mówię tu o 100 watach, tylko normalnych 55W. Ja ostatnio znalazłem tutaj https://www.ucando.pl/k/z...-type=H7&page=3 świetne H7 do swojego Roverka. Żarówki firmy Philips, świecą bardziej białym światłem co daje świetny kontrast w szarówkę, polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum